Megjelent: 1 hónapja

A toborzás új korszaka: Auchan Karrier chatbot

Aki HR osztályon dolgozik, az pontosan tudja, hogy a toborzási folyamatnak az egyik legidőigényesebb és legmonotonabb része a folyamatos egyeztetés.

Pedig ez sajnos elengedhetetlen. A HR szakemberek a jelentkezőktől jellemzően egyesével kell, hogy begyűjtsék a kiválasztáshoz szükséges, de a jelentkezésnél nem megadott szükséges információkat. Arról nem is beszélve, hogy az állások iránt érdeklődők újra és újra ugyanazokat a kérdéseket teszik fel. Így nem csoda hát, ha azt látjuk, hogy munkatársunk füléhez odanő a mobilja a nap végére.

Az is gyakran előfordul, hogy egy vállalkozás Facebookon népszerűsíti az álláslehetőségeit. A Facebook poszt alatt érkező kommenteketre történő reagálás ideje elhúzódhat, nem mindig van lehetőségük azonnali válaszadásra. Éppen ezért a megfelelő munkaerőért folyó versenyben a toborzási folyamatok felgyorsítása elengedhetetlen. A felvételi folyamat, és a visszajelzés gyorsasága mindenképpen hatással lehet a toborzás sikerességére.

Erre a toborzási problémára nyújthatnak megoldást az Auchannál is bevezetett Toborzó Messenger chatbot. A RoboRobo chatbot stúdió munkatársai a chatbotot kifejezetten a recruitment piac igényei szerint fejlesztették

 

Toborzó intelligencia

Az Auchan Karrier chatbot használata rendkívül egyszerű, ha kérdése van az érdeklődőnek egyszerűen üzenetben megírja a chatbotnak és az azonnal reagál a válasszal. 

Jelentkezőként fontos szempont, hogy amikor beadjuk pályázatunkat egy nyitott pozícióra, akkor egyértelműen tudjuk a választ az olyan lényeges kérdésekre, mint: „Milyen műszakok vannak?”, „Mikor van buszjárat?” vagy „Kell-e majd túlórázni?”. A chatbot intelligencia több mint 120 különböző témával kapcsolatban ad automatikus tájékoztatást.

auchan chatbot

ATS integráció

Az ATS integrációnak köszönhetően, az állások listáját és adatait a chatbot rendszeresen lekérdezi a partner rendszeréből. Így az érdeklődők a chatbot beszélgető felületén belül is tudnak állásokra szűrni településenként. De ez még csak a kezdet. 

A chatbot rendelkezik egy saját, mobilra optimalizált grafikus felülettel, ahol a felhasználók az alábbi funkciókhoz férnek hozzá:

  • Állások listájának megtekintése

  • Szűrés az állások között (munkakör, telephely, munkaidő, stb.)

  • Állások részleteinek megtekintése

  • Jelentkezés az állásra (általános adatok, önéletrajz feltöltés, KO kérdések)

Igen, a chatbot grafikus felületén akár egyből jelentkezhetnek is az érdeklődők a chatbot felületének elhagyása nélkül. A beküldött jelentkezés automatikus továbbításra kerül az ATS rendszer felé.

auchan chatbot

KO kérdések

A jelentkezési folyamat utolsó lépésében a pozíció betöltéséhez elengedhetetlen, úgynevezett KO kérdéseket teszünk fel a jelentkezőnek. Ezeket a kérdéseket az adminok a chatbot admin felületén hozhatják létre. A kérdésekre adott válaszokat automatikusan továbbítjuk a jelentkezés adataival az ATS rendszer felé.

A toborzási munkatársak pedig a KO kérdéseknek köszönhetően visszanyerik értékes idejük egy jelentős részét. A KO kérdések megkönnyíti a kiválasztás folyamatát, így csökken a jelentkezést követő, sokszor hosszadalmas adminisztratív teendők listája.

Komment Start!

A RoboRobo Chatbotnak még az sem jelent akadályt, ha a jelentkezés egy Facebook bejegyzés kommentjeként történik. A rendszer adminjai két gombnyomással összeköthetik az ATS-ből kapott nyitott pozíciót a Facebook oldalon megjelenő bejegyzéssel vagy hirdetéssel. Ha egy ilyen Facebook poszt vagy hirdetés alatt érkezik komment, akkor a chatbot proaktívan üzenetet küld az érdeklődőnek a betöltendő állás részleteiről és megválaszolja az azzal kapcsolatban felmerült kérdéseket.

A kommunikáció a chatbot és a pályázó között megmarad a személyes beszélgetések listájában, így emlékeztetve van a jelentkezés befejezésére. A hét minden napján, 0-24-ben elérhető chatbot nem csak a már korábban ismertetett kérdésekre tud választ adni.

auchan chatbot

Chatbot widget

A chatbotot nemcsak a Facebook oldalhoz lehet hozzárendelni, hanem a vállalati karrier weblapba is beépíthető. A weboldalon böngésző így az oldal sarkában az ismert Messenger „buborékra” kattintva el is kezdhet beszélgetni a chatbottal. A „Vendég” módnak köszönhetően még Facebook regisztráció sem szükséges a használatához.

Eredmények

Az Auchan már sikerrel alkalmazza a chatbot technológiát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ez az innovatív rendszer erőteljesen csökkentette a Recruitment munkatársak leterheltségét, és jelentősen növelte a jelentkezések számát.

A RoboRobo modern megoldásának köszönhetően a vállalatok egyszerre két problémát is orvosolhatnak. Egyrészt az egyszerűsített és felhasználóbarát jelentkezés több pályázót eredményez, másrészt a tehermentesített HR-es kollégák több jelentőségteljes feladatot tudnak ellátni.

 

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Man at Work: Rugalmasság az atipikus foglalkoztatásban is

2022 év eleje megint nem volt egy szokványos évkezdés. A COVID elleni küzdelem átcsapott februárban két szomszédos ország háborújába, a... Teljes cikk

Így lehetsz versenyképes vállalat, miközben csökkented a munkahelyi stresszt

A jelen gazdasági helyzetben minden versenyképesség növelő tényező fokozott jelentőséggel bír a vállalatok számára, így az alkalmazott munkaerő... Teljes cikk

Egyre több munkáltató keres ukrán munkavállalót a Safe in Hungary adatbázisában

Már több mint 400 menekült státuszú ukrán munkavállaló dolgozik olyan partnerünknél, aki a www.safeinhungary oldalon regisztrálva választotta ki... Teljes cikk

Facebook