Megjelent: 1 éve

A toborzás új korszaka: Auchan Karrier chatbot

Aki HR osztályon dolgozik, az pontosan tudja, hogy a toborzási folyamatnak az egyik legidőigényesebb és legmonotonabb része a folyamatos egyeztetés.

Pedig ez sajnos elengedhetetlen. A HR szakemberek a jelentkezőktől jellemzően egyesével kell, hogy begyűjtsék a kiválasztáshoz szükséges, de a jelentkezésnél nem megadott szükséges információkat. Arról nem is beszélve, hogy az állások iránt érdeklődők újra és újra ugyanazokat a kérdéseket teszik fel. Így nem csoda hát, ha azt látjuk, hogy munkatársunk füléhez odanő a mobilja a nap végére.

Az is gyakran előfordul, hogy egy vállalkozás Facebookon népszerűsíti az álláslehetőségeit. A Facebook poszt alatt érkező kommenteketre történő reagálás ideje elhúzódhat, nem mindig van lehetőségük azonnali válaszadásra. Éppen ezért a megfelelő munkaerőért folyó versenyben a toborzási folyamatok felgyorsítása elengedhetetlen. A felvételi folyamat, és a visszajelzés gyorsasága mindenképpen hatással lehet a toborzás sikerességére.

Erre a toborzási problémára nyújthatnak megoldást az Auchannál is bevezetett Toborzó Messenger chatbot. A RoboRobo chatbot stúdió munkatársai a chatbotot kifejezetten a recruitment piac igényei szerint fejlesztették

 

Toborzó intelligencia

Az Auchan Karrier chatbot használata rendkívül egyszerű, ha kérdése van az érdeklődőnek egyszerűen üzenetben megírja a chatbotnak és az azonnal reagál a válasszal. 

Jelentkezőként fontos szempont, hogy amikor beadjuk pályázatunkat egy nyitott pozícióra, akkor egyértelműen tudjuk a választ az olyan lényeges kérdésekre, mint: „Milyen műszakok vannak?”, „Mikor van buszjárat?” vagy „Kell-e majd túlórázni?”. A chatbot intelligencia több mint 120 különböző témával kapcsolatban ad automatikus tájékoztatást.

auchan chatbot

ATS integráció

Az ATS integrációnak köszönhetően, az állások listáját és adatait a chatbot rendszeresen lekérdezi a partner rendszeréből. Így az érdeklődők a chatbot beszélgető felületén belül is tudnak állásokra szűrni településenként. De ez még csak a kezdet. 

A chatbot rendelkezik egy saját, mobilra optimalizált grafikus felülettel, ahol a felhasználók az alábbi funkciókhoz férnek hozzá:

  • Állások listájának megtekintése

  • Szűrés az állások között (munkakör, telephely, munkaidő, stb.)

  • Állások részleteinek megtekintése

  • Jelentkezés az állásra (általános adatok, önéletrajz feltöltés, KO kérdések)

Igen, a chatbot grafikus felületén akár egyből jelentkezhetnek is az érdeklődők a chatbot felületének elhagyása nélkül. A beküldött jelentkezés automatikus továbbításra kerül az ATS rendszer felé.

auchan chatbot

KO kérdések

A jelentkezési folyamat utolsó lépésében a pozíció betöltéséhez elengedhetetlen, úgynevezett KO kérdéseket teszünk fel a jelentkezőnek. Ezeket a kérdéseket az adminok a chatbot admin felületén hozhatják létre. A kérdésekre adott válaszokat automatikusan továbbítjuk a jelentkezés adataival az ATS rendszer felé.

A toborzási munkatársak pedig a KO kérdéseknek köszönhetően visszanyerik értékes idejük egy jelentős részét. A KO kérdések megkönnyíti a kiválasztás folyamatát, így csökken a jelentkezést követő, sokszor hosszadalmas adminisztratív teendők listája.

Komment Start!

A RoboRobo Chatbotnak még az sem jelent akadályt, ha a jelentkezés egy Facebook bejegyzés kommentjeként történik. A rendszer adminjai két gombnyomással összeköthetik az ATS-ből kapott nyitott pozíciót a Facebook oldalon megjelenő bejegyzéssel vagy hirdetéssel. Ha egy ilyen Facebook poszt vagy hirdetés alatt érkezik komment, akkor a chatbot proaktívan üzenetet küld az érdeklődőnek a betöltendő állás részleteiről és megválaszolja az azzal kapcsolatban felmerült kérdéseket.

A kommunikáció a chatbot és a pályázó között megmarad a személyes beszélgetések listájában, így emlékeztetve van a jelentkezés befejezésére. A hét minden napján, 0-24-ben elérhető chatbot nem csak a már korábban ismertetett kérdésekre tud választ adni.

auchan chatbot

Chatbot widget

A chatbotot nemcsak a Facebook oldalhoz lehet hozzárendelni, hanem a vállalati karrier weblapba is beépíthető. A weboldalon böngésző így az oldal sarkában az ismert Messenger „buborékra” kattintva el is kezdhet beszélgetni a chatbottal. A „Vendég” módnak köszönhetően még Facebook regisztráció sem szükséges a használatához.

Eredmények

Az Auchan már sikerrel alkalmazza a chatbot technológiát. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ez az innovatív rendszer erőteljesen csökkentette a Recruitment munkatársak leterheltségét, és jelentősen növelte a jelentkezések számát.

A RoboRobo modern megoldásának köszönhetően a vállalatok egyszerre két problémát is orvosolhatnak. Egyrészt az egyszerűsített és felhasználóbarát jelentkezés több pályázót eredményez, másrészt a tehermentesített HR-es kollégák több jelentőségteljes feladatot tudnak ellátni.

 

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
Ma már szinte bármely szektorban dolgozhatnak a diákok

Továbbra is töretlen a diákmunka iránti érdeklődés, sőt, idén jóval korábban elindultak az előjelentkezések a nyári szezonra, mint tavaly –... Teljes cikk

Targoncásokat a Fülöp-szigetekről! Így megy a toborzás

Fél éve kezdte el targoncások toborzását a Fülöp-szigetekről és Kirgizisztánból a Man at Work minősített munkaerő-kölcsönző. Baradits Bulcsú... Teljes cikk

A négynapos munkahét a gyakorlatban

A négynapos munkahét körül zajló párbeszéd nem újkeletű, azonban igazán a pandémia a pezsdítette fel újra, amikoris a munkavállalók és a... Teljes cikk