Megjelent: 1 hónapja

A járványhelyzet javulásával az eddigieknél is sokkal több diákot várnak a munkaadók

„Jó híreink vannak a munkalehetőséget kereső diákok számára: a járvány harmadik hullámának lecsengésével megsokasodtak a diákok számára kínált munkalehetőségek az ország teljes területén” – így látja Tóth Rozália, a Prohuman több mint 5000 diákot foglalkoztató iskolaszövetkezetének, a Prohuman Diákmunka magyarországi szervezetének vezetője.

„A diákmunka igénybevétele eddig is kicsit eltérően alakult a teljes munkaidős foglalkoztatáshoz hasonlítva” - teszi hozzá. „Az első hullám hamar hozott egy megtorpanást az igényekben. Úgy is mondhatjuk, hogy az első ijedtségre a diákmunka azonnali csökkentése volt a válasza munkáltatók egy részénél. Ez érthető is abból a szempontból, hogy a járvány akkor még teljesen ismeretlen hatásaitól egy ilyen fiatal korosztály képviselőit talán kicsit jobban féltettek a munkáltatók.”

A szakember szerint a tavaly nyári időszaktól hamar visszapótlódott mindenhol a diákmunkások száma, kivéve azokat a kereskedelmi és vendéglátó egységeket, amelyek teljesen bezártak és nem foglalkoztak házhoz szállítással sem. Ugyanakkor már tavaly is voltak olyan gazdálkodási területek, ahol kifejezetten növekedett a diákfoglalkoztatás mértéke, mert ott az elbocsátott főállású munkavállalók egy részét átmenetileg diákmunkásokkal pótolták a cégek. Ez különösen igaz volt azokra a munkakörökre, ahol a munkáltatók nem látták megalapozottnak, hogy hosszú távon képesek lesznek megtartani egy frissen felvett alkalmazottat egy következő járványügyi bezárkózás idején.

Így összességében nem tapasztaltunk minden szektorban visszaesést a diákfoglalkoztatás iránti keresletben, de most, ahogy a harmadik hullám lecsengésével újra nyílnak és növekedésnek indulnak a különböző üzleti tevékenységek nagyon nagy a diákok munkája iránti igény növekedése. Rengeteg diákot keresnek éttermi és szálláshelyi pozíciókba a vendéglátással foglalkozó munkáltatók, akik most újra nyitnak és korábbi alkalmazottaikat nem tudták mostanáig megtartani. Szintén megnyitottak a nem élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó kiskereskedelmi egységek is, náluk is egyre több a lehetőség. Emellett megjelentek a nyári időszakos lehetőségek is a diákok foglalkoztatásában, mint például a strandok, üdülőhelyek szezonális munkalehetőségei.

A nagyobb vállalkozások diákoknak fenntartott gyakornoki programjai pedig a járvány hullámai alatt sem szűntek meg, de most erőteljes növekedésnek indultak. Április közepe óta hétről-hétre növekszik a betöltendő gyakornoki pozíciók száma.

„Összességében elmondhatjuk, hogy diákmunka szempontjából egy rendkívül intenzív nyár áll előttünk.” foglalta össze mondanivalóját a Prohuman diákmunka szervezet vezetője.

A diákok is intenzíven keresik az elhelyezkedési lehetőségeket

„Tapasztalataink szerint a koronavírus járvány kezdetekor jobban jellemezte a diákokat is a bizonytalanság az új helyzet miatt.” – folytatja Tóth Rozália. „Voltak olyan diákok, akik egy ideig szüneteltették a munkavállalást, egyszerűen azért, mert nem akarták elhagyni otthonukat, saját maguk vagy idősebb hozzátartozóik védelme érdekében.” 

A szakember szerint ennek ellenkezője is előfordult, volt, akinek azért volt fontos, hogy munkát vállalhasson, mert egyik felnőtt családtagja elveszítette a munkáját. A legtöbb diák azonban rövid időn belül visszatért munkavállalóként, mert megélhetési okokból, vagy szakmai gyakorlat miatt szüksége volt arra, hogy folytassa a munkát.

A diákfoglalkoztatás fenntartását is kedvezően segítette az otthoni munkavégzés lehetőségét biztosító home office megoldások bevezetése. A vele együtt járó rugalmasság növekedés egyes területeken – így például az ügyfélszolgálati munkában – még bővítette is a diákok által végezhető munka mennyiségét. 

A szakember azt is kiemeli, hogy a home office biztonsága mellett a diákok nagyra értékelik mindazokat az intézkedéseket, amelyeket a munkáltatók a biztonságuk érdekében tesznek. -” Mindent megteszünk a diákok védelmében, hogy a személyes találkozások számát a lehető legkisebbre redukáljuk. Az interjúztatás videós módszerekkel, az adminisztráció is egyre inkább digitálisan történik, a személyes érintkezés valóban csak olyan esetre korlátozódik, amikor az elkerülhetetlen.” 

Hozzá teszi, hogy a tapasztalatok szerint a diákok fontosnak tartják és értékelik azokat az intézkedéseket, amelyeket a munkáltatók a biztonságosabb munkakörnyezet érdekében rendszeresítettek az egyes munkahelyeken, mint a maszk és a kézfertőtlenítés használatát, a 30 perces fertőtlenítési munkaszüneteket, a távolságtartás érdekében megvalósított átrendezéseket, és a rendszeres testhőmérséklet méréseket.

A harmadik hullám lecsengése után a kereseti lehetőségek is javultak

Tóth Rozália szerint az ismét fellendült kereslettel a diákok bérezési lehetőségei is javulnak. „A diákmunka iránti igények növekedése magával húzza a keresetek növekedését is” - mondja a szakember. ”Bár a bérek régiónként eltérnek, nem ritka ma már, hogy adminisztratív pozícióban bruttó 1400-1500 forintos óradíjat is megkeresnek a diákok. Egyes, kiemeltebb szakértelmet igénylő pozícióban, például műszaki, vagy IT területen, az azonos szakon tanuló diák már óránként bruttó 1600-2000 forintot is megkereshet a fővárosban. Bár vidéken ennél alacsonyabb bérekkel is találkozunk, a növekedés ott is tetten érhető” – teszi hozzá.

  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter