Megjelent: 4 hete

Amikor a diákmunka a jó megoldás!

Több kutatási eredmény jelent meg a Covid munkaerőpiaci hatásairól. A Profession által megjelentetett Ember – Adat – Stratégia 2021 kutatási kiadványában olvasható irányok egyes elemei a diákok foglalkoztatásában is visszaköszönnek.

Az egybeesésről, a most érzékelhető tendenciákról, a diákmunkák különböző területeiről és a munkaerőpiac itt megjelenő okairól szólunk az alábbiakban a Pannon- Work országos tapasztalatai alapján.  

2020-ban az országos kimutatások szerint a diákok foglalkoztatásában – a cégek igényei és a diákok hajlandósága miatt is - nagymértékű csökkenés volt megfigyelhető. „Tavasszal, amikor általában a diákmunka területére a felélénkülés jellemző, tavaly nálunk 50 %-os visszaesés volt tapasztalható. A nyár emelkedést hozott a keresleti és kínálati oldalon is, majd az ősztől ismét zuhant az érdeklődés. Összességében az évben az ingadozás volt meghatározó. Ehhez igazítottuk a komplex szolgáltatási rendszerünkön belül az iskolaszövetkezeti megoldásainkat is.”

Laczi Péternek a Pannon-Work Zrt. operatív igazgatójának elmondása szerint cégcsoportjuk 16 kirendeltségén, országosan is érzékelhető volt, hogy a kereskedelemben az igények növekedtek, amit a Profession kutatási adatai is alátámasztanak. „A nyár mindig kiemelt időszak, hiszen munkavállalói oldalról ilyenkor van a legnagyobb „ráérés”, melyhez nagyon komoly munkakedv is társul, és ilyenkor nagyon erős a kereslet. Az idei évben várhatón a HORECA szektorban emelkednek a megrendeléseink, és most már a termelő cégek is igénylik a klasszikus diákmunkára iskolaszövetkezetünk tagjait. Az IT területén a megbízásaink alapján nagy a munkaerőhiány, de jelentkezik már a szabadidős szolgáltatóktól is a megrendelői igény. Ami nehezebb a szervezés szempontjából, az a nehéz fizikai munka, illetve a mezőgazdaság, de erre is megvan az eszköz, amivel ez kezelhető, és így teljesíthető. Örülünk, hogy ismét széles körben ki tudjuk szolgálni partnereinket. Mennyire lesz egyensúlyban az igény és a kínálat, ezt mindig utólag könnyebb megmondani, de az idei évre mi növekedést terveztünk, és ennek a nyári hónapok adják a gerincét”

A pandémia okozta változás felerősítette a rugalmasság, és takarékosság igényét. A diákszövetkezeti foglalkoztatás mindkét kritériumnak megfelel. Leginkább arra alkalmas, hogy a cégek számára piaci előnyt szerezzen, hiszen a leggyorsabban tud reagálni a változó munkaerőigényekre és a vállalkozásoknak ez kapcsán nem keletkezik járulékfizetési kötelezettsége.

Vegyük sorra, mikor és miért érdemes diákok foglalkoztatásában gondolkodni. 

Természetesen a nyári időszak intenzív. A turizmus és a HORECA nagy felvevőpiaca a diákmunkának.  Amennyiben szezonális a nyitvatartás, vagy egy kieső, szabadságát töltő kollégát kell pótolni, akkor célszerű választás. A pihenőnap és ünnepnap könnyen megoldható velük, ők hétvégén is szívesen dolgoznak. Legtöbbjük több nyelvet beszél, gyorsan tanulnak, ami nem csak itt, hanem más iparágakban és munkakörökben is nagy előny, és ezt szívesen ki is használják a munkáltatók.

„Megbízóink szempontjából fontos, hogy az iskolabezárások – nyitások, a tanulók hazaköltözése, a nyári tartózkodási hely megváltozása, ne okozzon gondot a szervezésben, a megrendelések teljesítésében. Mivel rendszeresen frissülő országos diákadatbázissal rendelkezünk, a toborzás rugalmas ebben az időszakban is. A diákot a munkára az ország bármely részéből toborozhatjuk, 16 kirendeltség áll rendelkezésre” – emeli ki az operatív igazgató az országos lefedettség előnyeit.     

A termelő vállalatok egész éves igényei esetén gyakori megoldás, hogy egy munkakört több állandó diákkal fednek le, ami a tervezhetőséget segíti. A költséghatékonyságot mutatja az is, hogy nincsenek pótlékok, nem kell munkaidőkerettel kalkulálni. Csak a ledolgozott órák után kell fizetni, és ezt költségként számolhatja el a cég. Nem ritka eset az sem, hogy a diákmunkával indult munkavállalót diákévei leteltével a munkáltató tovább foglalkoztatja.

„Egyre nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, akik a felsőoktatásban tanuló hallgatókat gyakornoki munkavégzés keretében szeretnék foglalkoztatni. Több ok mellett ez azért is érthető, mert a foglalkoztató egy a szakma iránt elkötelezett, már bizonyos alaptudással is rendelkező munkavállalót kap a diák személyében” – osztja meg a Pannon-Work vezetője.

Gyakornoki foglalkoztatásról Tatabányán végezett esettanulmányunk szerint a felsőfokú szakmai végzettség megszerzését követően a diákoknak több mint 40%-a cégeknél marad - zárja gondolatait a cég Pannon-Work Iskolaszövetkezetért is felelős vezetője.

 

  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szempontok a bérszámfejtés kiszervezésénél

Az idei év több jogszabályváltozással érkezett a bérszámfejtés területén is, további feladatokat téve azokra, akik a folyamatokat a... Teljes cikk

Tovább erősíti piacvezető pozícióját a MELÓ-DIÁK

A lassan 40 éve piacvezető MELÓ-DIÁK a szolgáltatás minőségét és az ügyfélélményt egyaránt erősítő innovatív megoldásokkal készült fel a... Teljes cikk

Hogyan vigyáz a cégek alkalmazottjaira az ózongenerátor?

A kellemetlen szagokkal, baktériumokkal, vírusokkal és a penésszel folyamatosan ádáz küzdelmet vívunk nem csak otthonainkban, hanem munkahelyünkön is. Teljes cikk