Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 hónapja

Apartmanházban kínál kedvezményes lakhatást dolgozóinak a Hegyvidéki önkormányzat

Felújította a XII. kerületi önkormányzat a tulajdonában levő, leromlott állapotú Alkotás utca 21. szám alatti házat, ahol kedvezményes lakhatási lehetőséget biztosít az intézményeiben munkát vállalók számára - közölte a Hegyvidéki Önkormányzat.

Olyan apartmanházat építettek, amelyben a közszolgálati dolgozók néhány évre - a saját otthonuk megszerzéséig, az előtakarékosság idejére - kedvező feltételekkel lakhatási lehetőséghez juthatnak.

A Közszolgálati Fecskeház megvalósítására még a járvány kitörése előtt másfél milliárd forint segítséget kapott a kerület a kormánytól - közölte az önkormányzat.

Az apartmanház szeptember elsején készült el, benne 58 lakás található. Eddig 32 lakás bérbeadásáról döntött az önkormányzat tulajdonosi bizottsága.

A bérlők között vannak hivatali dolgozók, a Normafa Park Intézmény alkalmazottjai, négy lakást kapott a kerületi rendőrkapitányság, de számos óvónő, gondozónő és bölcsődei dolgozó is beköltözhetett.

A közszférában dolgozó bérlők 40 év alatt a szolgálati időre, de maximum 5 évre, 40 év felett krízishelyzetben lévő dolgozók a szolgálati időre, de maximum 2 évre kaphatnak ingatlant.

A bérleti szerződés megkötését megelőzően a bérlőknek minimum a bérleti díjjal megegyező összegű és a bérleti időszakkal megegyező idejű lakástakarék szerződést kell kötniük. Ennek célja, hogy a bérleti jogviszony lejártát követően nagyobb lehetősége nyíljon a bérlőnek saját ingatlant vásárolni.

Ez alól a krízishelyzetben lévő, 40 év feletti, valamint a kerületi rendőrségnél dolgozó bérlők mentesülnek.

A bérleti díj mértéke egyszobás lakások esetében a mindenkori bruttó bér 10 százaléka, 2 vagy annál több szobás ingatlanoknál a mindenkori bruttó bér 15 százaléka.

Ezen kívül az ingatlannak van egy havonta fix összegű - négyezer forintos - különszolgáltatási díja, valamint a közüzemi díjak, ami szintén a szobák számától függ. Ez egyszobás lakásnál 13 ezer 679 forint, 2 vagy több szobás lakásoknál ez az összeg 27 ezer 388 forint -  olvasható az önkormányzat közleményében.

 

  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Januártól ismét visszatér a Ticket Restaurant Magyarországra

Megújult, digitális formában a jövő évtől újra elérhető lesz Magyarországon a közismert étkezési juttatás, a Ticket Restaurant, amely a... Teljes cikk

Visszatér a Ticket Restaurant a hazai juttatási piacra

Egy, a munkáltatói márkájára ügyelő vállalat ma már nem csak a jólétet, hanem a jól-léthez szükséges alapfeltételeket is igyekszik biztosítani... Teljes cikk

3 tipp az év végi juttatásokhoz

Sok munkáltató tervezi, hogy év végén plusz juttatásokkal köszöni meg munkatársainak az egész éves együttműködést. Hogyan lehet ezeket a... Teljes cikk