Megjelent: 4 éve

Az időskori munkavégzés jót tesz az egészségnek és szükség van rá a munkaerőpiacon

A munkavállalók egészségének megőrzését is segíti, ha frissen tartják tudásukat, és a legtöbb munkakört idősebb dolgozók is el tudják látni. Ugyanakkor ez nem szorítja ki a fiatalokat a munkaerőpiacról, mondta el az Inforádió műsorában Simon Attila, munkaerőpiacért és képzésért felelős helyettes államtitkár.

A depresszió és a demencia kialakulásának esélyét is csökkenti, ha az idősebb munkavállalók frissítik tudásukat és tovább végezhetik a munkájukat.

„A kampányunk arról szól, hogy elvileg minden munkakörben megőrizhető oly módon akár a szellemi, akár a fizikai állapotfrissesség, hogy ezeket a munkaköröket el tudják látni az idősödő munkavállalók” - mondta Simon Attila. Ezt szeretné tudatosítani a munkáltatókban és a munkavállalókban egyaránt a Nemzetgazdasági Minisztérium jelenleg zajló kampánya.

Erre azért is szükség van, mert a statisztikák szerint 15 év múlva az 55-64 éves korosztályból fog kikerülni a Európai Unió munkavállalóinak 30 százaléka. Bár még mindig a 25 év alattiak körében a legnagyobb a munkanélküliek aránya, a munkaerőpiacról minden évben többen távoznak nyugdíjba, mint ahányan belépnek oda.

Inforadio
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter