kapubanner for mobile
Megjelent: 10 hónapja

Díjazzák a 40 év alatti gyermekorvosokat

Magyarországon a házi gyermekorvosok mindössze 12 százaléka 40 év alatti. A K&H jövő gyógyítói díj azokat a fiatal orvosokat ismeri el, akik szívvel-lélekkel, innovatív módon látják el a kicsiket.

gyermek orvos pályázat-

Ma Magyarországon 1200 házi gyermekorvos praktizál, akiknek összesen 1,8 millió 18 év alatti gyermeket kell ellátniuk, tehát 1500 kicsire jut egy házi gyermekorvos. Hetven százalékuk ráadásul 60 év feletti, sokan nyugdíj mellett dolgoznak, míg a 40 év alatti házi gyermekorvosok száma 150 fő körül mozog. Súlyosabb megbetegedések, baleset esetén a kicsiknek kórházi ápolásra is szükségük van a gyógyuláshoz – ez évente körülbelül 200 000 gyereket érint. 

„Fontos, hogy minél több, kifejezetten a gyermekek ellátására szakosodott orvos legyen a magyar egészségügyben, akik ismerik és használják az innovatív gyógyítási technikákat. Ezek a korszerű diagnosztikai és kezelési eljárások lényegesen felgyorsíthatják a kicsik gyógyulását, akik így mihamarabb újra teljes életet élhetnek. A K&H gyógyvarázs 20. évfordulója alkalmából meghirdetett K&H jövő gyógyítói díjjal ezeket a hatékony gyógyítást támogató, még szakképzésben részt vevő, vagy már praktizáló orvosokat szeretnénk elismerni és támogatni őket szakmai fejlődésükben” - mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H kommunikációs vezetője.

A K&H jövő gyógyítói díjra azok a 40 év alatti, állami egészségügyi rendszerben gyermekeket gyógyító, még szakképzésben részt vevő vagy már szakvizsgával rendelkező orvosok pályázhatnak, akik elkötelezettek a gyermekek innovatív gyógyítása mellett.

Az orvosok három kategóriában indulhatnak a díjért: a szakvizsga előtt állók, a már szakvizsgázott házi gyermekorvosok, illetve az egészségügyi intézményben dolgozó, szakképesítéssel rendelkező gyermekgyógyítók.

A pályázatokat első körben egy szakértői zsűri bírálja el és minden kategóriában egy orvost díjaz, majd a közönség online szavazáson döntheti el, ki az a 3 jelölt, akit a leginkább érdemesnek tart a jövő gyógyítói címre. 

A nyertesek bruttó egymillió forint díjazásban részesülnek, valamint 300 000 forint támogatást kapnak szakmai továbbképzésükre.

A pályázatra bárki jelölheti orvosát, kollégáját, rezidensét, valamint az orvosok saját maguk is jelentkezhetnek.

A nagyközönségnek 2023. szeptember 10-ig van lehetősége a jelölésre, az orvosoknak szeptember 20-ig kell kitölteni a pályázati adatlapot. 

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Magyarország kiemelkedő üzletembereit díjazza az EY

Az EY az Év Üzletembere díjra augusztus 10-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Képzési programot hirdet az EU újságíró-hallgatók és fiatal újságírók számára

Az érdeklődők általános újságírás, sajtófotó és videós újságírás kategóriában pályázhatnak a felhívásra. Teljes cikk

A Mol-csoport ismét elindítja regionális diplomás programját

A Mol-csoport regionális diplomás programjában az idén 8 országban több mint 90 friss diplomást vesz fel, akik lehetőséget kapnak arra, hogy a régió... Teljes cikk