ruha  állat  kutya 
Megjelent: 11 hónapja

Divatos és funkcionális - beszéljünk a kutyaruha típusairól!

A gazdik körében máig megosztó termékeknek számítanak a kutyaruhák, pedig jóval többek, mint holmi trendi ruhácskák. Számos típus elérhető, melyek különböző funkciókat látnak el. A vékonyabb, vízhatlan esőköpenyek védelmet biztosítanak a csapadék ellen, míg a melegebb kabátkák melegen tartják kedvencünket a hideg téli séták idején.

Milyen kutyaruha beszerzése javasolt?

Divatos és funkcionális – beszéljünk a kutyaruha típusairól!
-

A Grandopet.hu kutyaruha kínálata igen bőséges, innen elérhetünk kapucnis bélelt télikabátot, könnyed pulóvert, zoknit, cipőcskét, hűtőkendőt egyaránt. Bár egyesek úgy vélik, hogy elegendő egyetlen divatos ruhácska, melyet egész évben hordhat, ez korántsem igaz. Mindig az évszak és az aktuális időjárás függvényében kell megválasztani az alkalmas öltözetet. Ellenkező esetben könnyen megfázhat, vagy épp felborulhat a hőháztartása.

Nézzük meg, hogy mikor milyen viselet ajánlott! Az általános nézet szerint a kisebb testű, rövid szőrzettel rendelkező ebeknek, a beteg, lábadozó kutyáknak, valamint az idős kedvenceknek javasolt a kutyaruha beszerzése. Az enyhe 10 fok körüli időben elegendő egy pulóver, azonban 0 fok környékén már vastag télikabát viselése javasolt.

Amikor csupán az esőtől szeretnénk megóvni, de nincs téli hideg, egy esőköpeny is megfelelő lehet számára. Így a bundáját tisztán és szárazon tarthatjuk, ugyanakkor nem kockáztatjuk meg a meghűlés esélyét sem.

Legyünk figyelemmel a hőmérséklet változásaira is, ahogyan melegszik az idő, fokozatosan váltsunk vékonyabb ruhákra, míg végül el is hagyhatjuk. Ne kockáztassuk meg a hőszabályozás felborulását, különben könnyen fázóssá válhat kedvencünk!

Hasznos holmik kutyusoknak

A kutyacipők és zoknik segítségével megóvhatjuk tappancsát a regenerálódás időszakában. Sebek, sérülések esetén mindenképpen vessük be ezeket a praktikus kiegészítőket, így elkerülhetjük, hogy szennyeződés, ütődés érje, valamint azt is, hogy piszkálja, rágcsálja a sérült részt.

A nyári kánikula idejére nem árt beszerezni egy hűtőkendőt, amelyet nyugodtan eltehetünk a következő évre is, bármikor jó szolgálatot tehet, amikor egy kicsit felszökik a hőmérséklet.

Sok gazdi szeret az esti órákban hosszabb sétákra indulni kedvencével. Ha ezt biztonságos módon tennénk, válasszunk fényvisszaverő ruhát, kabátot, amellyel a sötétben is jól látható négylábú barátunk.

Milyen az optimális viselet?

Megfelelő méretű, kényelmes, puha, jól szellőző anyagból készült, könnyen feladható és levehető, ugyanakkor a tisztítása is praktikusan megoldható. Ami pedig a hozzászoktatást illeti, törekedjünk a fokozatosságra, és fogadjuk el a tényt, hogy nem minden eb szereti meg az efféle ruhákat.

Annyit azonban megtehetünk, hogy pozitív visszacsatolással, jutalmazás mellett és közös időtöltéssel kombinálva igyekszünk megkedveltetni vele, s talán így sikeres lehet a küldetésünk.

 

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek