Megjelent: 3 hete

Egyszerű, mint az egyszeregy: SimpleJob, ami új fejezetet nyit a toborzásban

A koronavírus-járvány második hulláma még jobban a digitális térbe terelte a teljes kiválasztási folyamatot. A toborzók postaládájába özönlő önéletrajzok száma nem látszik csökkenni, sőt, a java még hátra van.

A megtriplázódott jelentkezők között a potenciális jelöltek megtalálása és a leendő munkaadó küszöbéig kísérése a megfelelő eszköz nélkül elképesztő időt, energiát és pénzt emészt fel, így nem mindegy, hogy a jelentkezés leadásától az onboardingig vezető út milyen eszközzel van támogatva. Beköszöntött az újgenerációs torborzóeszközök korszaka: teljeskörű, költséghatékony, gyors - SimpleJob.

Maximális jelöltélmény, minimális energiaráfordítás, száz százalék siker: toborzóeszközöd megérkezett

A koronavírus-járvány új fejezetet nyitott kivétel nélkül minden ágazatban, így a HR-ben is. Ami néhány éve elképzelhetetlennek tűnt, az mára valósággá vált. A gyors digitális átállást követelő környezet teljesen új kihívások elé állította a HR-szakembereket is: a toborzás és kiválasztás virtuális menedzselésén túl, a naponta száz számra beérkező jelentkezéseket monitorozni, szelektálni kell, és ezekre válaszokat, értesítéseket is illik küldeni. A megfelelő megoldás hiányában ez nem csak hihetetlenül időigényes, de akár kontraproduktív is lehet. Hiszen mi van akkor, ha a tökéletes jelölt önéletrajza a csordultig töltött virtuális levelesláda alján hever, ám a nagy e-mail zajban egyszerűen eltűnik?

Interaktív állásportál, kifogyhatatlan lehetőségekkel

Elszalasztani a tökéletes jelöltet, a jelen piaci környezetben, vétek. Épp ezért, nem mindegy, hogy milyen eszköz segíti a HR-szakember munkáját, hiszen egy jó megoldással nincs kiaknázatlan tehetség.

„Olyan eszközt hoztunk létre, ami képes kiváltani a különféle szoftvereket és eszközöket, amelyeket a HR-szakemberek használnak a toborzás, kiválasztás, interjúztatás, szerződéskötés során - ezek sokszor csak bonyolítják és időigényesebbé teszik a folyamatot. A SimpleJob egy olyan toborzó eszköz, ami 360 fokban lefedi a toborzást, egész az álláshirdetéstől kezdve, a jelöltkezelésen, kapcsolatfelvételen át a kiválasztásig. Ami még ezekben az időkben nagy segítség tud lenni a toborzóknak, az a videós bemutatkozás, hisz így az első interjút szinte biztosan letudtuk a digitális térben” - fogalmazta meg Lukács Beáta, a SimpleJob társalapító-ügyvezetője.

A toborzóeszköz kifejezés itthon kevéssé ismert, pedig rengeteg időt és költséget tud spórolni az álláshirdetőknek, elvégre nem kell új szoftvert vásárolni, implementálni. De mégis a már megszokott nagyvállalati rendszerek összes előnye összepontosul benne. Gyors, rugalmas és költséghatékony.

„Ilyen a SimpleJob is. Az oldalunk rengeteg hasznos alaptartozékkal van ellátva, ilyen a jelöltkezelő is, ami az adott pozícióra pályázott összes embert önéletrajzzal, profillal, videós bemutatkozással, az aktuális státuszával együtt listázza. A koronavírus miatt rengeteg CV torlódik fel a toborzóknál, így a kiválasztás is sokkal több időt vesz igénybe. A SimpleJob többek közt úgy tud időt spórolni számukra, hogy lehetővé teszi az azonnali kommunikációt a munkaadó és a jelölt között. A jelöltkezelőben a státuszolás is hasznos funkció: a rendszer automatikusan, egyetlen gombnyomásra elküldi a jelentkezőnek az értesítést jelentkezése állapotáról. Így az álláskeresők is tudják, hogy reménykedhetnek-e még, vagy nézelődjenek tovább.” - tette hozzá Lukács Beáta. „Ezen felül, igény esetén, a már meglévő vállalati rendszerekkel össze tudjuk kötni az oldalunkat, így a hirdetéseket is automatikusan emeljük át, és a jelentkezőket is betöltjük, ezzel rengeteg munkaórát, így költséget spórolva.”

Az oldalon keresztül természetesen dokumentumok küldése is lehetséges, így a szerződéstervezet megtekintéséig is eljuthat a leendő munkavállaló.

A piac igényeire tervezve

Az asztali számítógépről, mobilappból és mobilwebből is elérhető alkalmazás nagyon népszerű az álláskeresők körében, így magas számú jelentkezést generál. Hisz nem csak a munkaadóknak nyújt komplex segítséget, hanem a munkavállalóknak is. A felhasználóbarát felületnek köszönhetően akár két villamosmegálló is elegendő arra, hogy az ember létrehozza álláskereső profilját és egyetlen gombnyomással küldje el jelentkezéseit.

„Több, mint százezer regisztrált álláskeresőnk van. Figyelünk a piaci visszajelzésekre és a statisztikákra is, amelyek azt mutatják, hogy a munkakeresők több, mint 85 százaléka mobilon, mobilweben vagy mobilappon használja az oldalt. A karrieroldalak nem minden esetben vannak mobilra optimalizálva, viszont nálunk ez fontos eleme volt a fejlesztésnek, ez teszi lehetővé, hogy akár két perc alatt beregisztrálhassanak. Ráadásul, nálunk egyetlen online profillal egy kattintással tud jelentkezni állásokra. Az „önéletrajzát” bármikor tudja online szerkeszteni, frissíteni, ha pedig ki szeretnének kitűnni a tömegből, akkor videó bemutatkozást is készíthetnek. Ezt sem kell feltölteni, szerkeszteni, egyszerűen az eszközéről elkészíthető. További fejlesztéseink is az álláskeresőket fogják támogatni. A már ismert chates felületen, pár kérdésre válaszolva szépen összeállítjuk nekik az önéletrajzukat. Látszatra chatelnek, valójában állásokra jelentkeznek” - mondta Lukács Beáta.

„Interaktív állásportálként, komplex toborzóeszközként a SimpleJob ár érték-arány tekintetében is kimagasló az álláshirdetési piacon. Az árazásnál is az egyszerűségre, átláthatóságra figyeltünk. Nem különböztetünk meg pozíciókat, kategóriákat, hogy kiszámítható maradjon az ár. Minőségi, megfizethető és komplex megoldásokat nyújtó eszközt kínálunk a cégek számára” - összegezte Lukács Beáta.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Túl a 300 ezren: munkahelyi érzékenyítéssel a hátrányos helyzetű dolgozók felzárkóztatásáért

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület legfontosabb célja, hogy minél több munkáltató váljon a segítségükkel nyitottá a hátrányos helyzetű emberek... Teljes cikk

Egyszerű, mint az egyszeregy: SimpleJob, ami új fejezetet nyit a toborzásban

A koronavírus-járvány második hulláma még jobban a digitális térbe terelte a teljes kiválasztási folyamatot. A toborzók postaládájába özönlő... Teljes cikk

Milyen támogatást adhat egy szoftver a bérszámfejtés részére?

Régen túlléptünk már azon a technikai korszakon, hogy a HR-hez vagy a bérszámfejtéshez kapcsolódó feladatokat részben vagy egészben papíralapon... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek