kapubanner for mobile
Megjelent: 11 hónapja

Élethű katonai repülők 1:32-es méretarányban

A makettezés egyik legnépszerűbb ágát a katonai repülők jelentik, ami nem is meglepő, hiszen az adott történelmi korszak elevenedhet meg általuk, és mindez a saját otthonunkban.

modell futás hobbi-

A különböző méretarányok közül általában a közteseket választják a legtöbben, például az 1:32-es méretarányt, ami bőven rejt magában kihívást, de nem tartozik a legnehezebb választások közé, ráadásul széles kínálatot ölel fel.

Miért szeretjük annyira a katonai repülőket? 

Talán éppen amiatt, mivel betekintést nyerhetünk a régmúlt időszakába, közelebbről is megismerhetjük azt a korszakot, s ez az élmény minden történelemimádó számára lebilincselő. A Modellfutár kínálatában katonai repülők is fellelhetők 1:32-es méretarányban, így kedvünkre válogathatunk az ütős példányok közül. 

A legjobb megoldás, ha nem egyedül az alkotásban találunk örömet, hanem a gyűjtésben is, hogy komplett sorozatokat hozunk létre. Ezeket pedig elhelyezzük egy vitrinben, így védelmet biztosítunk a porral, szennyeződéssel szemben, ugyanakkor jól látható, központi helyen gyönyörködhetünk az általunk készített darabokban. 

Pro tipp: lehetőleg azonos méretarányú makettekből hozzunk létre vagány gyűjteményeket, de lehet akár több szettünk is, viszont látványra sokkal szebb, ha egy kupacban egységesen az azonos méretarányú repülők foglalnak helyet. 

Miközben összeállítjuk az egyes gépeket, elmerülhetünk az akkori időszak miliőjében, azáltal, hogy otthonunk egy kijelölt pontján helyet kapnak, egyedi hangulatot is teremtünk. Nem mellesleg le is nyűgözhetjük barátainkat, családtagjainkat. 

Hogyan születnek realisztikus repülőmakettek?

A makettezésben az a legcsodálatosabb, hogy megannyi lépés harmonikus egészeként végül egy igazán élethű remekművet nyerhetünk. Épp úgy fontos az összeállítás folyamata, akárcsak a festésé. Persze nem feledkezhetünk meg a weatheringről sem, vagyis a környezeti behatások megjelenítéséről. A kopásokkal, leverődésekkel válik igazán valóságossá a modell. S ezzel együtt elveszíti játék mivoltát, és a valóságbeli jármű minden jellegzetességét magán viselve realisztikus miniatűrként azonnal magával ragad.

Nagyszerű elfoglaltság, ugyanis türelemre és precizitásra int, eközben kiléphetünk a mindennapi gondok burkából, belefeledkezhetünk az alkotás szabadságába. 

Tökéletes közös tevékenység és remek ajándékötlet

Amikor arra gondolunk, hogy egy nagypapa az unokájának mesél a történelemről, egyből megrohannak minket is hasonló emlékképek. Egy repülőmakett megkreálása kapcsán még több időt tölthetünk szerettünkkel, ez pedig módot kínál arra is, hogy végre meghallgassuk egymást, megálljunk egy kicsit a hétköznapi rohanásban is.

Nem is létezik szebb ajándék, mint amikor egy tárggyal együtt élményt is adunk és maradandó emléket.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek