Megjelent: 11 hónapja

Ennyit lehet keresni jelenleg a Tescónál, Sparban, Lidlben

Óriási a munkaerőhiány a kiskereskedelemben: a Tescoból több mint 300 fő, a Penny-ből 200 fő, a SPAR-tól szintén több mint 100 fő hiányzik. Ennek következtében folyamatosan emelkednek a fizetések: egy kasszás jelenleg bruttó 400 ezer forintot is hazavihet.

images

images

A Pénzcentrum összegyűjtötte, mennyit lehet keresni jelenleg a különféle kiskereskedemi pozíciókban.

A Tescoban kétféle bért kapnak az áruházi dolgozók: az ország nyugati felében, a fővárosban és egyes Pest megyei településeken az elérhető bruttó bér 374 ezer forint (ez tartalmazza az alapbért, átlagos műszakpótlékot és túlórát, cafetériát és vásárlási kedvezményt is), de az országban sehol nem fizetnek bruttó 344 ezer forintnál kevesebbet.

A SPAR az áruházi eladóknak, szakeladóknak, pénztárosoknak bruttó 392 ezer forintot kínál, ez azonban már tartalmazza például a 13. havi fizetést, a dolgozói kedvezményt, az átlagos műszak és teljesítmény- pótlékot, valamint a túlórát is.

A Penny-nél az eladó-pénztáros pozíciónk esetében a kezdő fizetés heti 40 órás műszakban bruttó 269 ezer forint/hónap. Próbaidő után ez átlagosan 372 ezer forint/hónapra nő. Emellett jár 14 ezer forintnyi SZÉP-Kártya, és bizonyos esetekben még ingyenes szállás is.

Az ALDI-nál az új belépő áruházi eladók, logisztikai munkatársak kezdő bére 8 órás munkarendben 2022. januárjától bruttó 362 600 forint, a 6. évtől pedig bruttó 432 100 forint.

A Lidlnél elérhető belépő bruttó jövedelem 366 ezer forint, ami 3 év után 402 ezer forintra nő. Területi különbségek itt is vannak.

Az Auchan nem kommunikálja a széles nyilvánosság felé a retailben elérhető bruttó átlagbéreket, a COOP hálózat nagyrészt franchise rendszerben működik, a bérek tehát nem központilag szabályozottak, eltérnek. Ugyanez a helyzet a REÁL-lal is: nagyrészt franchise rendszerben működnek, a karrieroldalon a béreket nem kommunikálják. A CBA egyik telephelyére eladó-pénztárost nettó 190-220 ezer forintért keresnek, ennél több adat a bérekről nem lelhető fel - írja a Pénzcentrum.

A KSH adatai szerint 2021. negyedik negyedévében a kereskedelem, gépjárműjavítás nemzetgazdasági ágban 5 221 betöltetlen álláshely volt, ez 1,2 százalékos hiány, a szállítás, raktározás ágazatban hivatalosan 4404 szabad álláshely volt, ez 2 százalékos hiány, az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenységben, amely szintén kapcsolódhat több ponton is a kiskereskedelemhez, 8519 szabad álláshely volt, ez 4,2 százalékos hiány összesen.

Fotó: unsplash.com

 

  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek