Megjelent: 4 éve

Folyamatosan nő a kereset, mégis kevés a bolti eladó

Az eladók fele az ország közepén dolgozik, de mindenhol nagy a munkaerőhiány, így biztosan sokat kell majd sorban állni karácsony előtt. Pedig a bolti eladók fizetése egy év alatt 12 százalékkal emelkedett - írja a blokkk.com oldal.

images

Szeptemberben átlagosan 192 ezer forintot lehetett keresni a boltban, egy évvel korábban 164 ezer forintot, a különbség 28 ezer forint. Az élelmiszer boltokban egy év alatt 173 ezer forintról szökött fel a havi kereset 203 ezer forintra a fizikai dolgozók körében, ami az átlagnál nagyobb összegű, 30 ezer forintos emelést takar, 17%-os ütemmel - írják.

A bolti kiskereskedelemben a munkaerőhiány miatt többet kellett emelni, mint az év eleji minimálbéren, a nagy áruházak akár több tízezer forinttal fizettek többek, a kisebb boltok bérhátránya jelentős.

Így sincs elég eladó, ezért van a rengeteg álláshirdetés, és a sok rögtön jövök tábla. Az első három negyedévben a boltokban a fizikai dolgozók létszáma az év elejihez képest 1.800 fővel csökkent, ezen belül az élelmiszerboltokban félezerrel kevesebben dolgoznak - írja a blokkk.com.

Budapesten több mint 40 ezer eladó, pénztáros, árufeltöltő fogadja a boltokban a vásárlókat, számuk Pest megyével együtt 74 ezer fő. Ez azt jelenti, hogy a közel 140 ezres eladóhad fele ebben a térségben dolgozik.

A megyéket tekintve Pest megye után, Fejér megyében van a legtöbb eladó, a legkevesebb pedig Nógrád megyében, de Tolnában és Zalában sem éri el a 2 ezer főt az eladók száma.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter