Megjelent: 9 hónapja

Gazdasági vezető

A gazdasági menedzser (vezető) kidolgozza, irányítja, koordinálja és felülvizsgálja egy vállalat számviteli és pénzügyi ügymeneteit.

A gazdasági vezetők szerepe az elmúlt években kissé megváltozott, pontos feladatait meghatározza a vállalat mérete, háttere és nemzetközi elismertsége. Munkák gazdasági vezetőknek könnyen találhatóak az Állásportál.hu-n.

A gazdasági vezető állás gyakori feladatai lehetnek:
- a cashlow (készpénzáramlás) felügyelése és kontrollálása
- irányítani a pénzügyi osztály munkáját
- vezetni a vállalat saját kasszáját, a pénzzel folytatott tranzakciók irányítása, ellenőrzése
- a bevétellel és kiadásokkal kapcsolatos számítások elvégzése
- a gazdasági stratégiai meghatározása
- üzlettel kapcsolatos tervek készítése, éves pénzügyi program kidolgozása és koordinálása
- a gazdasági funkciók felügyelése, jelentés készítése
- költségvetésterv létrehozása
- együttműködni a csoporttal

Elvárások
A gazdasági vezetőknek feltétlenül rendelkezniük kell felsőoktatásban szerzett képesítéssel. Emellett szükséges még a könyvvizsgálói avagy államháztartási mérlegképes könyvelői képesítés, illetve 5 éves szakmai gyakorlat megléte meghatározott szerveknél. Fontos még az irodai szoftverek (például: Microsoft Office) ismerete. Az idegennyelv(ek) ismerete előnyt jelenthet a pozíció betöltéséhez. Egy gazdasági vezető számára elengedhetetlen a kreativitás, a kiváló problémamegoldó képesség, a jó kommunikációs készség, a határozottság és természetesen a vezetői véna.

Munkarend
Általában a gazdasági menedzserek teljes munkaidős állásban dolgoznak, heti 40 órát, de előfordulhat a heti 20-30 órás munkarend is. Esetenként megadatik a home office lehetősége is.

Juttatások
A gazdasági vezetők versenyképes fizetésük mellé sokfajta juttatást tudnak szerezni a vállalattól. Ilyen lehet a céges telefon vagy a fejlődés és továbbképzés lehetősége, de léteznek még egyéb juttatási formák is számukra.
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár