Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Ha nem rendezik a bérüket, sztrájkolni fognak a mentősök

Béremelést és a munkakörülményeik javítását szeretnék a mentősök, ha ez nem teljesül, sztrájkolni fognak - számol be róla a HírTV.

Egy tíz éve mentőápolóként dolgozó férfi a csatornának elmondta, hogy tíz év alatt összesen húsz ezer forinttal emelkedett a fizetése. Kollégáival minden hónapban egymásnak mutogatják kinek mennyi a bére. A mentőápolók átlagosan 120-150 ezer forintot keresnek, általában másodállást is kell vállalniuk, hogy eltudják tartani a családjukat - írják.

A mentőápoló azt is elárulta a HírTV-nek, hogy sokan a saját vérnyomásmérőjüket, vagy vércukorszintmérőjüket használják munka közben, mert a mentőautóban lévők sokszor nem működnek.

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke elmondta a béremelés akkor lenne mindenki számára érezhető, ha a bértábla követné a mindenkori bérminimumnak a szintjét. Támogatják a sztrájkot.

Csató Gábor főigazgató szerint a közép-magyarországi régióban magasabb a fluktuáció, de a munkaerőhiány nem okoz gondot a mentőszolgálatnak.

HírTV
Follow hrportal_hu on Twitter