Szerző: Molnár Marianna
Megjelent: 5 éve

Hasznos mobilappok álláskeresés esetére

A CareerRocketeer.com összegyűjtötte azt a 25 Iphone alkalmazást, amelyek nélkül egyetlen naprakész álláskereső sem létezhet. Pár nappal ezelőtt arról írtunk, hogy milyen mértékben támaszkodik a HR-szakma az online szférára a toborzások során. Ezek után az álláskeresők sem maradhatnak le, így megnéztük, mit találhatnak ingyen a magyar Androidos álláskeresők.

Az első szabály, hogy álláskeresésre is használható formában tartsuk a közösségi profiljainkat. A LinkedIn-profil egyre több álláskereső platformon és céges karrieroldalon behúzható, és használható CV helyett.

Elengedhetetlen, hogy folyamatosan értesüljünk a legfrissebb állásajánlatokról, hogy legyen időnk igazán jó pályázatot írni, és hogy véletlenül se fussunk ki a határidőből. Az is hatalmas előny, ha folyamatosan elérhetőek vagyunk azon szakmai kapcsolataink számára, akik segíthetnek az állástalálásban - ezekben segítenek a mobilos alkalmazások.

Álláskereső appok

1) Jobline: A HVG-s jobline.hu appverziója, amelyben három soros a regisztráció, és máris kereshetjük is a következő állásunkat. Az mobilappos jelentkezés sajnos semmivel sem könnyebb, mintha számítógépen csinálnánk.

2) CareerJet: Gyűjtőoldal, az app azt ígéri, hogy az interneten hozzáférhető valamennyi álláshirdetést böngészhetjük.

3) Állás - Indeed Jobs: Az alkalmazás már nemcsak a hirdetési oldalakon, hanem a cégek karrieroldalain is keres.

4) CV Online: A CV Online appjába bejelentkezve a már kialakított profilunk is látható, így akár jelentkezhetünk is az állásokra, vagy lementhetjük azokat. A keresési paramétereket is elmenthetjük, így az app szól, ha minket érdeklő állást töltenek fel.

5) Állásstart: Az app a végzősökre, frissdiplomásokra is koncentrál. Itt is elérhető a már lementett életrajzzal való jelentkezés és az új hirdetések figyelése.

6) Monster Job Search: A Monster szintén megengedi, hogy már meglévő regisztrációnkkal jelentkezzünk be, és azzal jelentkezzünk a meghirdetett pozíciókra. Itt akár szerkeszteni is lehet a kitöltött CV-kérdőívet, de akár a DropBoxból vagy a Google Drive-ról is feltölthetjük az életrajzunkat tartalmazó fájlt. A "push notification", vagyis az áhított állásról szóló értesítő itt is elérhető.

7) Profession: A Profession is elkészítette a maga appját, amelyben szintén használható a már meglévő account és állásra is lehet vele jelentkezni.

Networking

1) LinkedIn: Az elmaradhatatlan LinkedInen 120 millió, többségében fehérgalléros szakemberrel tarthatjuk a kapcsolatot, állást kereshetünk, szakmai vitákban vehetünk részt. A profilt online CV-ként is használatjuk, ahol a megadott készségeinket ismerőseink igazolják az "Endorse" funkcióval.

2) Facebook: Sokszor úgy tűnik, hogy a Facebook csak hírolvasásra és macskás fotók böngészésére jó, de rengeteg állást posztolnak itt, és nem csak a speciális állásoldalakon. Lépjen be szakmai és alumni csoportokba, hogy értesüljön ezekről!

3) CamCard: Az app igazi must have mindenkinek, aki hajlamos széthagyni a begyűjtött névjegyeket. Egy egyszerű regisztráció után képes beolvasni és a telefonban névjegyként elmenteni az adatokat. Az app kipróbáláskor helyesen azonosította a tesztnévjegy minden rubrikáját, még azt is, ahol különleges betűtípussal volt megadva a cég neve. Az appban e-névjegy is készíthető, amit könnyen átküldhetünk, ha kifogytunk a papíralapúból. A szövegfelismerő több nyelvre, így magyarra is állítható.

Életrajz appok

1) Super Resume Builder: Az app azt ígéri, hogy néhány mező kitöltésével pillanatok alatt remek életrajzot hozhatunk létre, és még a formázással sem kell bajlódnunk, mert megoldják helyettünk. A kész CV szerkeszthető marad, de könnyen lementhetjük PDF formátumban is, és azonnal továbbíthatjuk is.

2) Resume++: Itt több CV formátumból is választhatunk, és akár a LinkedIn-profilunk adatait is áthúzhatjuk, hogy még gyorsabb legyen a szerkesztés. Szintén elmenthető PDF-ként.

Interjú alkalmazások

1) 101 HR Interview Questions: Innentől csak angolul tudóknak lehetünk a szolgálatára, ugyanis magyarul nem érhető el interjúra felkészítő Android applikáció. Ez az app gyakori állásinterjús kérdéseket magyaráz el, és tippet ad a megválaszolásukra.

2) Job Interview Question-Answer: Az app videós alapú. Kemény kérdéseket tesz fel, az ember pedig visszanézheti, hogy milyen arcot vág, amikor meghallja őket. Stresszinterjú előtt hasznos lehet, de javasoljuk ne mélyedjen nagyon bele abba, hogy milyen idétlen a hangja, vagy milyen grimaszai vannak, mert később az interjún csak erre tud majd gondolni. Szóval csak mértékkel az önostorozást!
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter