Szerző: Molnár Marianna
Megjelent: 6 éve

Hasznos mobilappok álláskeresés esetére

A CareerRocketeer.com összegyűjtötte azt a 25 Iphone alkalmazást, amelyek nélkül egyetlen naprakész álláskereső sem létezhet. Pár nappal ezelőtt arról írtunk, hogy milyen mértékben támaszkodik a HR-szakma az online szférára a toborzások során. Ezek után az álláskeresők sem maradhatnak le, így megnéztük, mit találhatnak ingyen a magyar Androidos álláskeresők.

Az első szabály, hogy álláskeresésre is használható formában tartsuk a közösségi profiljainkat. A LinkedIn-profil egyre több álláskereső platformon és céges karrieroldalon behúzható, és használható CV helyett.

Elengedhetetlen, hogy folyamatosan értesüljünk a legfrissebb állásajánlatokról, hogy legyen időnk igazán jó pályázatot írni, és hogy véletlenül se fussunk ki a határidőből. Az is hatalmas előny, ha folyamatosan elérhetőek vagyunk azon szakmai kapcsolataink számára, akik segíthetnek az állástalálásban - ezekben segítenek a mobilos alkalmazások.

Álláskereső appok1) Jobline: A HVG-s jobline.hu appverziója, amelyben három soros a regisztráció, és máris kereshetjük is a következő állásunkat. Az mobilappos jelentkezés sajnos semmivel sem könnyebb, mintha számítógépen csinálnánk.

2) CareerJet: Gyűjtőoldal, az app azt ígéri, hogy az interneten hozzáférhető valamennyi álláshirdetést böngészhetjük.

3) Állás - Indeed Jobs: Az alkalmazás már nemcsak a hirdetési oldalakon, hanem a cégek karrieroldalain is keres.

4) CV Online: A CV Online appjába bejelentkezve a már kialakított profilunk is látható, így akár jelentkezhetünk is az állásokra, vagy lementhetjük azokat. A keresési paramétereket is elmenthetjük, így az app szól, ha minket érdeklő állást töltenek fel.

5) Állásstart: Az app a végzősökre, frissdiplomásokra is koncentrál. Itt is elérhető a már lementett életrajzzal való jelentkezés és az új hirdetések figyelése.

6) Monster Job Search: A Monster szintén megengedi, hogy már meglévő regisztrációnkkal jelentkezzünk be, és azzal jelentkezzünk a meghirdetett pozíciókra. Itt akár szerkeszteni is lehet a kitöltött CV-kérdőívet, de akár a DropBoxból vagy a Google Drive-ról is feltölthetjük az életrajzunkat tartalmazó fájlt. A "push notification", vagyis az áhított állásról szóló értesítő itt is elérhető.

7) Profession: A Profession is elkészítette a maga appját, amelyben szintén használható a már meglévő account és állásra is lehet vele jelentkezni.

Networking1) LinkedIn: Az elmaradhatatlan LinkedInen 120 millió, többségében fehérgalléros szakemberrel tarthatjuk a kapcsolatot, állást kereshetünk, szakmai vitákban vehetünk részt. A profilt online CV-ként is használatjuk, ahol a megadott készségeinket ismerőseink igazolják az "Endorse" funkcióval.

2) Facebook: Sokszor úgy tűnik, hogy a Facebook csak hírolvasásra és macskás fotók böngészésére jó, de rengeteg állást posztolnak itt, és nem csak a speciális állásoldalakon. Lépjen be szakmai és alumni csoportokba, hogy értesüljön ezekről!

3) CamCard: Az app igazi must have mindenkinek, aki hajlamos széthagyni a begyűjtött névjegyeket. Egy egyszerű regisztráció után képes beolvasni és a telefonban névjegyként elmenteni az adatokat. Az app kipróbáláskor helyesen azonosította a tesztnévjegy minden rubrikáját, még azt is, ahol különleges betűtípussal volt megadva a cég neve. Az appban e-névjegy is készíthető, amit könnyen átküldhetünk, ha kifogytunk a papíralapúból. A szövegfelismerő több nyelvre, így magyarra is állítható.

Életrajz appok1) Super Resume Builder: Az app azt ígéri, hogy néhány mező kitöltésével pillanatok alatt remek életrajzot hozhatunk létre, és még a formázással sem kell bajlódnunk, mert megoldják helyettünk. A kész CV szerkeszthető marad, de könnyen lementhetjük PDF formátumban is, és azonnal továbbíthatjuk is.

2) Resume++: Itt több CV formátumból is választhatunk, és akár a LinkedIn-profilunk adatait is áthúzhatjuk, hogy még gyorsabb legyen a szerkesztés. Szintén elmenthető PDF-ként.

Interjú alkalmazások1) 101 HR Interview Questions: Innentől csak angolul tudóknak lehetünk a szolgálatára, ugyanis magyarul nem érhető el interjúra felkészítő Android applikáció. Ez az app gyakori állásinterjús kérdéseket magyaráz el, és tippet ad a megválaszolásukra.

2) Job Interview Question-Answer: Az app videós alapú. Kemény kérdéseket tesz fel, az ember pedig visszanézheti, hogy milyen arcot vág, amikor meghallja őket. Stresszinterjú előtt hasznos lehet, de javasoljuk ne mélyedjen nagyon bele abba, hogy milyen idétlen a hangja, vagy milyen grimaszai vannak, mert később az interjún csak erre tud majd gondolni. Szóval csak mértékkel az önostorozást!
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
HR vezetők rendkívüli helyzetben - Vilma Pavlova, TV2 Csoport

A TV2-nél már szinte mindenki visszatért az irodába, de a home office lehetősége is megmarad. A változó világban nehéz minden eshetőségre... Teljes cikk

HR vezetők rendkívüli helyzetben - Cseh Miklós, Szerencsejáték Zrt.

104 hétre meghosszabbított munkaidőkeret: így akár két év alatt is le lehet dolgozni az elmaradt órákat. Az emberi kapcsolatok hiánya miatt csak a... Teljes cikk

HR vezetők rendkívüli helyzetben - Erdei Kata, Richter Gedeon Nyrt.

Tabuk dőltek meg, folyamatok egyszerűsödtek és gyorsultak fel a járványhelyzet alatt a gyógyszeripari vállalatnál, ami szemléletváltást kívánt... Teljes cikk