Megjelent: 5 éve

Hivatásos járművezetőket kell képezni

A magyar fuvarozók egy autógyárra való embernek adnak majd munkát, ha megszervezik a sofőrképzést, mondta Wáberer György, frissen kinevezett miniszterelnöki megbízott a Napi Gazdaságnak.

images

images

Az MKFE és a NiT Hungary közös kutatásából kiderült, hogy csaknem 6500 sofőr hiányzik a magyar vállalkozásoknál. Ez egy nagy autógyár alkalmazotti létszámának felel meg, egy láthatatlan Mercedes- vagy BMW-gyár munkahelyei maradnak betöltetlenül, miközben Kelet-Magyarországon 30 százalékos a munkanélküliség a fiatalok körében, hangsúlyozta a megbízott.

A magyar utakon egyre nagyobb a sofőrhiány, ennek részben az az oka, hogy a nyugati vállalkozások elszívják a keleti munkaerőt. Ez önmagában még nem baj, hiszen a magyar sofőr itthon költi el a Nyugat-Európában keresett bérét, de ha hiányzik az utánpótlás, nem tudjuk érvényesíteni versenyelőnyünket, jelezte Wáberer György.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter