Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Hogyan adhat lakásvásárláshoz támogatást a munkáltató?

Megteheti egy cég, hogy egy munkavállalója lakásvásárlásához többször is ad támogatást? - veti fel a kérdést Fata László cafeteria szakértő.

A napokban merült fel egy kisvállalkozásnál, hogy szívesen adna a cég a munkavállalójának 2 millió forintot a lakás vásárlásához, de most nincs ennyi pénze. Most talán egymillió fordítható erre, aztán pár hónap múlva lenne újra egymillió.

Egyáltalán megteheti ezt a cég, hogy egy lakás vásárlásához többször is ad támogatást?

Az erre vonatkozó rendelet nem ír erről, sem nem tiltja, sem külön nem javasolja. Viszont a rendeletben van egy elég széles időtartomány, amin belül nyújtott támogatás a lakás vásárlásához kapcsolódhat.

Így a munkáltatói támogatás folyósítását megelőző hat hónapon belül és a folyósítás évét követő év március 31. napja közötti időszakra kell, hogy essen a lakás kifizetése.

Tehát ha valaki ma vesz egy lakást ma, április 6-án, akkor az idén január 1-től 2016.10.05-ig adhat ehhez a munkáltató támogatást.

Hogy ebben az időszakban egyszer, vagy többször teszi ezt, az nem befolyásolja az adómentességet, csak ne lépjük túl az szja. törvényben szereplő összeghatárt.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nőttek a SZÉP-kártya feltöltések az első negyedévben

Jelentősen nőtt a SZÉP-kártyákra érkezett juttatások értéke idén az első negyedévben a kártyakibocsátók adatai szerint, idén a... Teljes cikk

Utópia vagy valós lehetőség a munkahelyi bölcsőde?

Az országban jelenleg 59 gyermek jár munkahelyi bölcsődébe, ami azt jelenti, hogy 5 munkahely tart fent munkahelyi bölcsödét. Az alacsony érdeklődés... Teljes cikk

Prémiumot kapnak a győri Audi dolgozói

Ugyan a győri vállalat első embere szolid pénzügyi eredményként jellemezte a tavalyi évet, a jutalom nem marad el - írta az autopro.hu. Teljes cikk