Megjelent: 1 éve

Hogyan készítsünk megfelelő profilt az állásportálokon?

A különböző állásportálok nem csupán a nyitott pozíciók felkutatásában lehetnek a segítségünkre, hanem a rajtuk létrehozott profil tudatos használatával nagymértékben növelhetjük a szakmai hitelességünket, és a potenciális munkáltatók látószögébe kerülhetünk, még akkor is, ha éppen nem keresünk aktívan állást.

Hogyan készítsünk megfelelő profilt az állásportálokon?

De az albertirsaallas.hu és az egyéb hasonló webhelyeket használhatjuk a munkaerőpiacról való tájékozódásra is. A segítségükkel láthatjuk, hogy mely szektorban szereplő cégek keresnek munkaerőt, és általában kiket foglalkoztatnak.

Most, hogy ezt tisztáztuk, ejtsünk pár szót arról, hogy milyen az ideális profil!

Mivel a HR-eseknek és a toborzóknak viszonylag rövid idő alatt kell eldöntenie, hogy megfelel-e az adott jelölt a pozícióra, így ők már pontosan tudják, hogy milyen információt keressenek a profilokban.

Ezért is bír kiemelt jelentőséggel, hogy a profilunk átlátható és jól strukturált legyen, amelyhez a lehető legjobb stratégia a konkrétumok megjelenítésére való törekvés. Így nem elég az például, hogy mettől meddig dolgoztunk egy cégnél, és milyen munkakörben, hanem a HR-es tudtára kell adni azt is, hogy pontosan milyen feladataink voltak.

Abban az esetben pedig, ha egy specifikus területre jellemző releváns kulcsszavakat is elhelyezünk a szövegben, akkor biztosíthatjuk, hogy a profilunk megtalálhatóvá válik majd a fejvadászok számára.

Ezeknek a meghatározása leginkább úgy lehetséges, ha többféle álláshirdetés szövegét is analizáljuk. Ha vannak bennük egyező kifejezések, akkor biztosak lehetünk abban, hogy arra a recruiter is rákeres majd.

Közben arra is törekednünk kell, hogy minden adatot pontosan adjunk meg, és mellőzzük a helyesírási hibákat, hiszen ezek nagymértékben meghatározzák a rólunk alkotott első benyomást.

Apropó, ha már az első benyomásról volt szó, akkor a profilképről is beszélnünk kell!

Bár nem kötelező a profilba fényképet feltölteni magunkról, de mindenképpen érdemes kiaknázni a benne rejlő potenciált, mivel általában ez az egyik legfontosabb inger az első benyomás kialakulása során.

Arra viszont fontos ügyelni, hogy a feltöltött fotó professzionális képet tükrözzön rólunk. Vagyis az általunk viselt öltözék legyen rajta formálisabb, és mindenképpen mosolyogjunk, hiszen ez kedvességet sugároz majd.

Ezekre figyeljünk az elérhetőségek résznél!

A legtöbb állásportálon lehetőség van a telefonszám és e-mail cím megadására is. Azt, hogy mi ezek közül melyiket osztjuk meg a profilunkon, az csak rajtunk múlik. Abban az esetben, ha egyiket sem, akkor viszont érdemes fokozottan figyelni a platformon belüli vagy a regisztrált e-mail címünkre érkezett üzeneteket, hogy mindig elérhetőek legyünk.

Ha tehát végrehajtjuk az álláskeresési weboldalakon - mint például az Albertirsa Állás oldalon - regisztrált profilunkban a fentebb említett beállításokat, és alkalmazzuk a tartalmi és stilisztikai szempontokat, akkor a HR-esek és a potenciális munkaadók garantáltan ránk találnak majd.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki... Teljes cikk

Megkéseltek több amerikai vendégoktatót Kínában

Négy amerikai főiskolai oktató sérült meg egy késes támadásban az északkelet-kínai Csilin tartományban - közölte az amerikai média és amerikai... Teljes cikk

Minden tizedik brit dolgozó korábban hagyja abba a munkát a jóidő miatt

Vannak olyan dolgozók, akik a betegszabadságukat is kiveszik, hogy élvezzék a jóidőt. Teljes cikk