kapubanner for mobile
Megjelent: 13 hónapja

Hogyan készítsünk megfelelő profilt az állásportálokon?

A különböző állásportálok nem csupán a nyitott pozíciók felkutatásában lehetnek a segítségünkre, hanem a rajtuk létrehozott profil tudatos használatával nagymértékben növelhetjük a szakmai hitelességünket, és a potenciális munkáltatók látószögébe kerülhetünk, még akkor is, ha éppen nem keresünk aktívan állást.

Hogyan készítsünk megfelelő profilt az állásportálokon?

De az albertirsaallas.hu és az egyéb hasonló webhelyeket használhatjuk a munkaerőpiacról való tájékozódásra is. A segítségükkel láthatjuk, hogy mely szektorban szereplő cégek keresnek munkaerőt, és általában kiket foglalkoztatnak.

Most, hogy ezt tisztáztuk, ejtsünk pár szót arról, hogy milyen az ideális profil!

Mivel a HR-eseknek és a toborzóknak viszonylag rövid idő alatt kell eldöntenie, hogy megfelel-e az adott jelölt a pozícióra, így ők már pontosan tudják, hogy milyen információt keressenek a profilokban.

Ezért is bír kiemelt jelentőséggel, hogy a profilunk átlátható és jól strukturált legyen, amelyhez a lehető legjobb stratégia a konkrétumok megjelenítésére való törekvés. Így nem elég az például, hogy mettől meddig dolgoztunk egy cégnél, és milyen munkakörben, hanem a HR-es tudtára kell adni azt is, hogy pontosan milyen feladataink voltak.

Abban az esetben pedig, ha egy specifikus területre jellemző releváns kulcsszavakat is elhelyezünk a szövegben, akkor biztosíthatjuk, hogy a profilunk megtalálhatóvá válik majd a fejvadászok számára.

Ezeknek a meghatározása leginkább úgy lehetséges, ha többféle álláshirdetés szövegét is analizáljuk. Ha vannak bennük egyező kifejezések, akkor biztosak lehetünk abban, hogy arra a recruiter is rákeres majd.

Közben arra is törekednünk kell, hogy minden adatot pontosan adjunk meg, és mellőzzük a helyesírási hibákat, hiszen ezek nagymértékben meghatározzák a rólunk alkotott első benyomást.

Apropó, ha már az első benyomásról volt szó, akkor a profilképről is beszélnünk kell!

Bár nem kötelező a profilba fényképet feltölteni magunkról, de mindenképpen érdemes kiaknázni a benne rejlő potenciált, mivel általában ez az egyik legfontosabb inger az első benyomás kialakulása során.

Arra viszont fontos ügyelni, hogy a feltöltött fotó professzionális képet tükrözzön rólunk. Vagyis az általunk viselt öltözék legyen rajta formálisabb, és mindenképpen mosolyogjunk, hiszen ez kedvességet sugároz majd.

Ezekre figyeljünk az elérhetőségek résznél!

A legtöbb állásportálon lehetőség van a telefonszám és e-mail cím megadására is. Azt, hogy mi ezek közül melyiket osztjuk meg a profilunkon, az csak rajtunk múlik. Abban az esetben, ha egyiket sem, akkor viszont érdemes fokozottan figyelni a platformon belüli vagy a regisztrált e-mail címünkre érkezett üzeneteket, hogy mindig elérhetőek legyünk.

Ha tehát végrehajtjuk az álláskeresési weboldalakon - mint például az Albertirsa Állás oldalon - regisztrált profilunkban a fentebb említett beállításokat, és alkalmazzuk a tartalmi és stilisztikai szempontokat, akkor a HR-esek és a potenciális munkaadók garantáltan ránk találnak majd.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk