Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Idő- és pénzmegtakarítást hozhat a távmunka

A nyugati világban népszerű a távmunkaként ismert foglalkoztatási forma, vagyis az olyan munkalehetőség, amelyhez nem kell a dolgozónak a céghez utaznia, otthon végezheti a feladatot. Magyarországnak sokéves elmaradása van ezen a területen - mondja Forgács Tamás, a Magyar Távmunka Szövetség elnöke, a Deloitte Zrt. menedzsere.

Forgács Tamás beszédes adatokkal segíti az összehasonlítást. Az Egyesült Államokban a foglalkoztatottaknak csaknem 25 százaléka, vagyis minden negyedik alkalmazott ebben a formában dolgozik, az Európai Unióban 13 százalék a távmunka aránya, nálunk pedig a 4 százalékot is alig éri el. Magyarázata szerint az elmaradásnak összetett okai vannak. Szerinte a munkaügyi tárca alapvetően tévesen értelmezte és kommunikálta ezt a foglalkoztatási lehetőséget, amikor "ráhúzta" az esélyegyenlőség uniformisát. Ugyanis nem szociális támogatásról, nem a négymillió munkanélküli helyzetének megoldásáról, nem esélyegyenlőségi mutatványról van szó.

Az igaz, hogy a távmunka sokfajta munkavállalónak ad lehetőséget. Elsősorban a magasan kvalifikált szakembereknek, akik megtanulták és kiválóan alkalmazzák az elektronikus eszközöket, profi módon használják a számítógépet. Ugyanakkor nem zárja ki az alacsonyabb végzettségűeket sem a munkavégzés lehetőségéből, melynek lényege, hogy a hagyományos vállalati helyszíntől távol végezhető, info-kommunikációs eszközök segítségével. Amennyiben megtanulják a modern technika használatát, és a munka produktumát képesek interneten eljuttatni a munkaadóhoz, nyitva áll a lehetőség sokak számára.

- Ehhez azonban meg kell lenniük olyan feltételeknek, mint a munkaadók fogadókészsége, hajlandósága, a tanulni szándékozóknak pedig meg kell teremtenünk a lehetőséget, amihez a megfelelő infrastruktúra kialakítása is hozzátartozik - emeli ki az elnök, akinek tapasztalatai szerint a munkaadók rendkívül konzervatív módon gondolkoznak, idegenkednek ettől a foglalkoztatási formától. Nem mérik fel kölcsönös előnyeit, a cég hasznából például azt, hogy milyen megtakarításokat érhetnek el alkalmazása révén, hiszen nem kell telephelyet működtetniük, a munkabér olcsóbb a távoli, vidéki helyeken, vagyis idő és pénzmegtakarítás mindenképpen várható a távmunkától. Úgy tűnik: a munkaidő alapú munkavégzéshez szokott munkaadók nehezen állnak át a projekt alapú munkavégzés elfogadására, amelyben a határidő és a feladat teljesítése dominál.

Ha be is adják a derekukat, vagyis hajlandók távmunkában foglalkoztatni embereket, akkor is főként olyan szellemi szabadfoglalkozásúakat keresnek és alkalmaznak szívesen, akik fejlesztők, tervezők, számítástechnikai szakemberek, szoftverfejlesztők. Persze ez nem zárja ki, hogy önkormányzatok, földhivatalok és egyéb állami cégek "papírmunkáit" alacsonyabb végzettségű távmunkások végezzék el. Jelentkező lenne. Hiszen amikor a múltban egy közvetítő cég próbálkozott távmunkásokat toborozni, 40 ezren jelentkeztek, de kiderült, hogy nincs ennyi munkalehetőség, nem tudták elhelyezni őket.

Ma már nem jogos a korábban sokszor hangoztatott kifogás, hogy nincs az elmaradott vidékeken a magyar háztartásokban internet, ezért nem lehet távmunkásokat kiképezni, találni, alkalmazni. Már minden térségből elérhető a világháló, aki meg akarja tanulni használatát, megteheti, és egy mobiltelefon segítségével már vállalhat távmunkát - fogalmazott az elnök.

- A szaktárca már eddig is kezdeményezett különféle támogatási programokat azzal a céllal, hogy a következő hat évben közel 150 ezer távmunka munkahely kialakításával felzárkózhassunk az uniós átlaghoz. De folyamatosan a gyesről, gyedről visszatérőkre, az alacsony iskolai végzettségűekre, és a megváltozott munkaképességűekre koncentrálnak. Érthető egyfelől, hogy a munkaerő piaci szempontból hátrányos helyzetűeket kívánják támogatni, de kezdetben ez nem vonzó a munkaadók számára, akik elsősorban gazdasági előnyök, nem pedig szociális és esélyegyenlőségi szempontok alapján döntenek - jegyezte meg Forgács Tamás.

Mint mondta, a Magyar Távmunka Szövetség egyfajta szakmai műhelyként tudja segíteni e foglalkoztatási forma elterjedésének felgyorsulását. Folyamatosan adnak munkaszervezési és kockázatkezelési tanácsokat, kiadványokat szerkesztenek, tanfolyamokat tartanak. A szövetség kezdeményezésére jött létre 2007 novemberében az első távmunka-ház Örkényben. Itt 80 embert sikerült kiképezni alapfokú számítógép-használatra.
Örkény város vezetősége kiváló partnernek bizonyult és a megnyitás után azonnal jelentkezett az első munkaadó is, akivel 22 munkavállaló számára sikerült első lépcsőben munkahelyet teremteni - újságolta Forgács Tamás. - Tudjuk, hogy ez csak apró, kezdeti lépés, de bízunk benne, hogy olyan üzleti modellt hoztunk létre, mely - amint az EU több országában - nálunk is beválik - hangsúlyozta a szakember.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter