A munkaerőhiány újabb csökkentési lehetősége?

Sokat javult az utóbbi években a megváltozott munkaképességű munkavállalók helyzete, kedvezőbb szabályozói környezet mellett megduplázódott, már 80.000 főt foglalkoztatnak, de további szemléletváltásra van szükség a versenyszférában is. A napokban a Work Force Kft. jelentette be egy 46 megváltozott munkaképességű munkatárs foglalkoztatását biztosító munkahely létrehozását, de sok hasonló kezdeményezésre lenne még szükség. tovább..

Miért éri meg álláskeresőként munkaerő-közvetítő céghez fordulni?

Tíz éves pályafutásom során, melyet toborzás-kiválasztás, illetve „executive search” területén szereztem, nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a pályázók hiányos, vagy teljesen helytelen információkkal rendelkeznek az ügynökségek folyamatait illetően. Ez a cikk azt hivatott megvilágítani, hogy egészen pontosan hogyan történik egy közvetítő cégen keresztül való pályázás folyamata, illetve, ennek milyen előnyei vannak azzal szemben, amikor a pályázó közvetlenül az adott vállalatnak küldi el az önéletrajzát. tovább..

  „Legalább betettem a lábam a küszöbön” - ezért jó, ha átmeneti is a munka

  A munka világa tagadhatatlanul változik, kérdés, hogy milyen súlypontokat látnak benne a munkáltatók, a munka világában működő tanácsadó cégek és azok a munkaközvetítők, akiken keresztül 50 millió embert foglalkoztatnak a munkaerőpiacon. Az idén 50 éves World Employment Confederation közzétette éves jelentését, amelyhez 50 országban készítettek kutatásokat egy éven keresztül. A jelentésből az is kiderül, hogy ennek az ágazatnak mi a szerepe a munka világában és a HR-ben. tovább..

  Szabadúszó vagy céges alkalmazott

  Felhívni a figyelmet a független munkaerő egyre növekvő jelentőségére és példákkal segíteni azokat, akik a szabadúszó munkastílusra váltanának. Mit tanulhat egymástól, egymásról a vállalati és szabadúszó közeg? Erről beszéltek freelancerek és cégvezetők a fesztivált megelőző találkozón. tovább..

  Két fiatal nő boldog egymásra találást adna munkaerő-közvetítéssel

  A DreamJo.bs alapítói azt akarják elérni, hogy minél több több szerethető cég és boldog munkavállaló találjon egymásra - a Life interjúja Sóti Anett-tel és Németh Annával. tovább..

  Vádat emeltek egy tatabányai munkaerő-kölcsönző vezetőjével szemben

  A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a 48 éves, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó férfivel szemben - írta a kemma.hu. tovább..

  Dolgozni bárhonnan lehet, ha engedi a főnök

  A rugalmas munkavégzés vonzereje nő, ám a munkáltatók nem követik a trendet. Tudják, hogy a rugalmas munkahely a személyes teljesítményre jótékony hatással van, negyed részük még mindig nem támogatja azt - derült ki az Epson kutatásából. tovább..

  Újabb adalék ahhoz, hogy milyen lehet a Z generáció

  Sikeréhség, kielégíthetetlen tudásvágy, pénzszükséglet, technikai kütyük iránti rajongás és ragaszkodás a megszokott hobbikhoz - többek között ezek jellemzik a Z generációt. Ez derült ki a Schönherz Iskolaszövetkezet saját adatbázisában végzett felméréséből - írták közleményükben. tovább..

  Akár ott is hagyná az állását, ha nem engedik rugalmasan dolgozni?

  A munkavállalók harmada hagyta már ott a munkahelyét azért, mert a főnökei nem engedték legalább részben a rugalmas munkavégzést. Mások pedig éppen ezért készülnek felmondani vagy keresnek másik állást, derül ki egy kutatásból. tovább..

  Jönnek a nyugdíjas dolgozók? - Top 6 munkaerő-piaci trend 2017-ben

  Komoly változás történt a munkaerőpiacon a múlt évben, a munkaerőhiány felborított minden eddig ismert piaci mozgást. Lassan már nem a munkavállalók versengenek az állásokért, sokkal inkább a munkaadók játszanak székfoglalóst a munkavállalóért. A Work Force munkaerő-kölcsönző és -közvetítő összegyűjtötte a 2017-es év legfontosabb munkaerő-piaci trendjeit, amelyek választ adhatnak arra a kérdésre is, hogy valójában mennyire erősödik a munkavállalók pozíciója. tovább..

  További cikkek
  Munkás nélkül maradhatnak a munkaerő-kölcsönző cégek partnerei

  A munkaerő kölcsönzést igénybe vevő vállalatok mihamarabb kérjenek egy nyilatkozatot a munkaerő-kölcsönzőjüktől, amely szerint 5 millióra... Teljes cikk

  A coworking nem annyi, hogy egymás mellett ülünk egy irodában

  A közösségi irodák legnagyobb előnye az, hogy szinte minden problémára, kérdésre találhatunk segítséget vagy éppen partnert, akár az éppen az... Teljes cikk

  Variációk részmunkaidőre a munkaerőhiány ellen

  A kereskedelmi láncok a területen tapasztalható munkaerőhiányt a béremelésen túl a részmunkaidős foglalkoztatás variációinak szélesítésével is... Teljes cikk

  Hol akad el a részmunkaidős foglalkoztatás?

  Bár a munkaerőpiac tendenciái egyre inkább ebbe az irányba hatnak, az atipikus munkavégzési formák (távmunka, részmunkaidő) elterjedése valahol... Teljes cikk

  Jelentősen emelkedtek a munkaerő-piaci szolgáltatások árai

  Éves összevetésben a munkaerő-piaci szolgáltatások drágultak a legütemesebben 2016 harmadik negyedévében az egyéb szolgáltatási területek közül... Teljes cikk