Megjelent: 6 éve

Így változott az egészségügy az álláskínálat szempontjából

Míg 2013. január-április időszakában összesen 1.857 pozíció volt meghirdetve az egészségügyben, az idei év január-április között több, mint 3.000-el több ajánlat (5.152) jött be a tavalyi évhez viszonyítva a Tjobs.hu álláskereső platformon. Ebben a hónapban több, mint 1.550 pozícióra lehet pályázni.

images

Az idén januárban 950 pozícióra lehetett pályázni, ez az arány februárban már rohamosan megemelkedett 1.407-re. Márciusban kicsivel már csökkentek a kínálatok száma 200 pozícióval, viszont áprilisban ugyancsak emelkedés történt 1.541 pozícióra. A mostani hónapban szintén emelkedett (több, mint 1.550) ami a legjobb hónapnak számít a kínálat szempontjából.

Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Anglia, Izrael, Svédország és Magyarország képezik azokat az országokat ahol elérhetők az egészségügyi álláslehetőségek. A statisztika szerint Németország kínálja a legtöbb pozíciót a magyar munkavállalók számára-tudjuk meg Csatlós Orsolyától, az álláskeresői platform sajtószóvivőjétől.

Az egészségügy ugyanakkor színes palettát nyújt az álláskínálatok szempontjából úgy a szakorvosok, rezidensek számára, mint az idősápolók, beteggondozók részére is. Óriási a kereslet az általános ápolókra és asszisztensekre is.

Az idősápolók, beteggondozóknak lehetőségük van olyan állásajánlatok közül válogatni, mint például az otthoni beteggondozás, ápolás, idősotthonokban történő munkavégzés és kórházban történő ápolás. Svájcban közel 4.000 euros fizetést kínálnak, kórházakban és öregek otthonában dolgozó szociális gondozók számára 1.200-2.400 eurot kínálnak Hamburg, Bremen, Köln és Düsseldorf területén. Dubaiban a szülésznő pozíció betöltése 2.750-2.767 eurot kínál a sikeres pályázók számára és szintén a dubai-i légi személyzet ápolására meghirdetett ápolók számára a fizetés tárgyalható.

Ami az orvosokat illeti, a következő szakemberekre van szüksége külföldnek: Németország neurológusokat, segédorvosokat, aneszteziológusokat, látszerészt, nőgyógyászokat és neurológus rezidenseket alkalmaz, Svájc gyermekorvost, Ausztria sebészt, altatóorvost, belgyógyászt, pszichiátert, neurológust, nőgyógyászt és háziorvosokat alkalmaz. Anglia többek közt a következő területekre keres szakorvosokat: angiológia és érsebészet, rehabilitáció, belgyógyászat sürgősségi ellátási tapasztalattal, radiológia, sugárterápia, bőrgyógyászat, Nuclear Medicine, hematológia, gyermekgyógyászat, aneszteziológia, gasztroenterológia, pulmonológia és geriátria.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter