Megjelent: 1 éve

Íme, az Év Irodája díj győztesei! Képgalériával

Független szakértőkből álló zsűri 175 pályázat közül választotta ki a legjobbakat az Év Irodája versenyen. A 12 győztes között számos egyedi belsőépítészeti megoldás található, és a verseny 10 éves történetében először díjazták a családbarát irodákat.

Idén először online díjátadón vehették át az elismeréseket az Év Irodája verseny győztesei. A független szakértőkből álló zsűri 175 pályázatból 12-t díjazott, köztük egy régi felvonógyár helyén és egy korábbi nagykövetségi épületben kialakított irodát is.

“A járvány mindannyiunk számára új helyzetet teremtett, de a munkatársaknak egészen felemelő érzés lesz majd visszatérni a győztes irodákba” - mondta Fodor Dániel, a verseny főszervezője.

Hozzátette: a jövőben a munkakörnyezet kialakításakor új szempontokat is figyelembe kell venni, erősödhet az a tendencia, hogy az irodák kialakításakor elsődleges a tér munkatársakra és a munkahelyi kultúrára gyakorolt hatása, és a cégek pedig sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek majd az egészségesebb irodákra és bútorokra.

A home office terjedése és a gyors létszámváltozások miatt rugalmasabb, aglis irodaterek fognak kialakulni.

A jubileumi díjátadón Az Év Irodája Design díjat a Positive Adamsky reklámügynökség nyerte el. Az egykor a Vietnámi és Szudáni Nagykövetség épületeként működő teret példaértékű minőségben sikerült a mai kor igényeihez igazítani.

A szervezők nagyon fontosnak tartják az édesanyák munkaerő-piaci újraintegrálását, ezért a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen, a verseny 10 éves történetében először díjazták a családbarát irodákat. Újvári Enikő, a Mozgalom alelnöke kiemelte, hogy a győztes kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a fizikai térben és a vállalati kultúrában is megjelenjenek a szülőket támogató elemek, például a rekreációs szobák vagy a gyermekbirodalmak.

Az Év Családbarát Irodája kategória győztese a Magyar Telekom és T-Systems székház lett. Az épületegyüttes a szintén először átadott, Az Év Irodája Vállalati Székház díjat is elnyerte, ugyanis mind tömegében, mind méretében, mind belsőépítészeti és munkakultúra megoldásaiban az elmúlt tíz év irodapiaci forradalmának esszenciája, vagyis kiválóan összefoglalja azokat a törekvéseket, amelyeket Az Év Irodája is képvisel immár egy évtizede.

A Kisvállalati díjat elnyerő All You Can Move SportPass modern irodája remek összhangot képez a klasszicista stílusban épült YBL-Palotával.

A magyar irodapiac fejlődése töretlen, már működő munkahelyek is innovatív megoldásokkal bővülnek. Ezt a verseny szervezői Az Év Irodája Evolúciós Díjjal is szerették volna kifejezni, amelyet a TETRA PAK nyert el.

Másik érdekes trend, hogy a szakmai szolgáltatók is olyan munkahelyeket alkotnak, amelyek show roomként, virtuális laborként működnek, így a cégek testközelből ismerhetik meg az irodakialakítási lehetőségeket.

Ezt a törekvést ismerték el a szervezők Az Év Irodája Szakmai díjjal, amelyet a FITOUT iroda nyert el, míg Az Év Belsőépítész cége díjjal a Pyxis Nautica Építészirodát jutalmazták.

A 2019-es Az Év Irodája Díj nyertesei


Az Év Irodája Kisválallati díj: ALL YOU CAN MOVE Iroda - Nyári Attila Design

Az Év Nagyvállalati Irodája: TransferWise - DVM Design

Az Év Design Irodája: Positive Adamsky HQ - Törőcsik Ferenc

Az Év Családbarát Irodája: Magyar Telekom és T-Systems székház - Tiba Építész Stúdió

Az Év Irodája Evolúciós Díj: ABW Office Space for TETRA PAK - LEVEL UP Office Design

Az Év Közösségi Irodája: HubHub Budapest - Mádi Láncos Studio Kft.

Az Év Belsőépítész Cége: Pyxis Nautica Építésziroda Kft

Az Év Vállalati Közösségi Tere Különdíj: Microsoft Bistro & Lounge

Az Év Családbarát Közösségi Tere: Myhive playground gyermekmegőrző

Az Év Irodája Szakmai díj: FITOUT Zrt.
Az Év Irodakivitelező cége: FITOUT Zrt.

Az Év Irodája Vállalati Székház díj: Magyar Telekom és T-Systems székház

  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Drasztikusan növeli a stroke kockázatát az ülőmunka

Az ülőmunka feltételezhetően rontja a glükóz- és a lipidanyagcserét, a véráramlást, és növeli a gyulladás kialakulásának kockázatát a... Teljes cikk

Továbbra is csak átmeneti rendeletek szabályozzák a home office-t

A Munka törvénykönyvének és a munkavédelemre vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatára lenne szükség, a Niveus Consulting Group tanácsadó cég szerint. Teljes cikk

Jön a hőség! Ezekre a munkavédelmi előírásokra kell figyelni

14-16 fokos ivóvíz biztosítása és az előírt pihenőidő betartása mellett fontos a klímák fertőtlenítése is a nyári első használat előtt.... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek