Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 éve

Karácsony Gergely 50 százalékos béremelést ígér az egészségügyi dolgozóknak

Karácsony Gergely megduplázná az egészségügyre fordítható forrásokat, szerinte jelentős, 50 százalékos béremelésre is szükség lenne az ágazatban - írja az MTI.

images

Karácsony szerint az elmúlt időszakban az Orbán-kormány rengeteg pénzt vont ki az egészségügyből és ezeknek a forrásoknak a felét stadionokra költötte. Hozzátette: miközben a kormány egyre kevesebbet költött a közegészségügyre, addig a magyar polgárok viszont egyre többet költöttek rá.

Értékelése szerint kezd kialakulni a gazdagok és a szegények egészségügyi ellátása, az egyre inkább lerohadó, alulfinanszírozott közegészségügy mellett megjelent a magánegészségügy, amely mellett a Fideszhez ezer szállal kötődő érdekeltségi kör jelent meg.

Karácsony Gergely jelezte, a társadalmi párbeszédet fent kell tartani az egészségügy különböző szereplői között, valamint önálló egészségügyi minisztériumra is szükség van. Komáromi Zoltán háziorvos, Karácsony Gergely szakértői kormányának egészségügyért felelős szakembere szerint egy új kormánynak a közfinanszírozott egészségügyi ellátás talpra állítása a legfőbb célja.

Elmondta, úgy kell hozzányúlni az egészségügyhöz, hogy a jelenleg működő kapacitásokat ne veszélyeztessék, hogy az egészségügyi dolgozók bizalma megmaradjon.

Komáromi Zoltán azt mondta, az alapoknál, a mentőszolgálatnál, a háziorvosi ellátásnál, az alapellátó fogorvosi ellátásnál és sürgősségi ellátásnál kezdenek, hogy az emberek a lakóhelyükhöz közelebb és időben kapják meg a diagnosztikai, terápiás ellátásokat.

Szerinte a finanszírozás növelése és a nyugdíjasok visszafoglalkozatása segíthet a várólisták csökkentésében.

MTI
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter