Megjelent: 5 hónapja

Karbantartó feladatai

Karbantartó számos területen lehet valaki. Például elektronikai területen vagy gyárak gépsorainál, de akár épületek üzemeltetésénél is.

A karbantartó feladata, bármilyen területeről legyen is szó, a zavartalan működés fenntartása, illetve meghibásodás esetén annak visszaállítása.

Ehhez a karbantartónak folyamatosan tisztában kell lennie az általa felügyelt terület állapotával, hogy az esetleges meghibásodásokat meg tudja előzni. Állapotfelméréseket kell végeznie, döntést hoznia (ha ezt nem hozza meg helyette más, vagy nem kap utasítást mástól). Meg kell terveznie és rutinszerűen beütemezni a szükséges karbantartási munkálatokat. A karbantartási munkák lehetnek: ahogy fentebb is említettük, tervezettek, de sor kerülhet hibaelhárításra, ami váratlanul következik be vagy szükség lehet korszerűsítő javításra is.

A karbantartónak alkalmanként veszélyes anyagokkal, eszközökkel is dolga lehet, a karbantartási területtől függően, ezért a vonatkozó munkavédelmi előírások ismerete és alkalmazása a biztonságos munkavégzés és a feladat ellátása szempontjából - amely a környezet biztonságossá tétele - egyaránt fontos.

Ha a karbantartás például elektromos eszközökre, géprendszerekre vonatkozik, akkor a karbantartónak speciális tudással kell rendelkeznie az adott területen, amelyre őt ki kell képezni.

Karbantartói állásokat itt talál.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter