kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 éve

Kilőtt a foglalkoztatás az USA-ban, erre még az elemzők sem számítottak

Szeptemberben az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban a bérfizetési és foglalkoztatási nyilvántartással foglalkozó ADP adatfeldolgozó intézet legfrissebb jelentése alapján.

images

Az ADP (Automatic Data Processing) intézet által a minap publikált "ADP National Employment Report" jelentésben foglaltak szerint szeptemberben szezonális kiigazítással 568 ezerrel nőtt az előző havihoz képest az Egyesült Államok nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma. 

Piaci szakértők a ténylegesnél kisebb növekedést vártak szeptemberre, 428 ezrest. 

A szeptember havi növekedéshez a legfeljebb 49 alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozások 63 ezerrel járultak hozzá, az 50 és 499 közötti alkalmazotti számmal rendelkező vállalkozások 115 ezerrel, a nagyvállalatok pedig 390 ezerrel. 

Ágazati megoszlásban a szolgáltatóipari ágazatok 466 ezerrel növelték az alkalmazottak számát, a feldolgozóipari ágazatok pedig 102 ezerrel. A szolgáltatóiparon belül a legnagyobb növekedés a vendéglátásban és szabadidős szolgáltatásokban volt, 226 ezres. 

Augusztusban 340 ezer volt a foglalkoztatottak számának a havi növekedése, júliusban pedig 326 ezer. A szeptemberihez hasonló nagyságrendű havi növekedés júniusban volt legutóbb, 680 ezres. 

A foglalkoztatás tavaly áprilisban 19,557 millióval csökkent az előző havihoz képest a járványellenes zárlat közepette. Azóta minden hónapban kisebb vagy nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás, december kivételével, amikor 78 ezerrel csökkent. 

Az ADP 26 millió alkalmazottat foglalkoztató 460 ezer vállalat adatai feldolgozásával állítja össze havi foglalkoztatási jelentését.

 

  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megjelentek a KSH legfrissebb adatai: Így állt a foglalkoztatottak száma szeptemberben

A 15-64 évesek körében a foglalkoztatás szintje a fővárosban volt a legmagasabb. Teljes cikk

Felmérés: ezt tartják a legfontosabbnak a 45 év feletti kékgalléros dolgozók a munkaerőpaicon

A 45 év feletti kékgalléros munkavállalók lojálisabbak, 50%-uk 10 éve vagy még annál is régebben van jelenlegi munkahelyén. Ha viszont mégis... Teljes cikk

Óriási problémákat hoz az egészségügyi dolgozók számának csökkenése

Magyarországon ezer főre 330 praktizáló orvos jut, Ausztriában 540. Teljes cikk