Megjelent: 10 hónapja

Komfortos pihenés vagy fergeteges buli a kertben? Mindkettő lehetséges!

Míg télen általában szeretünk elbújni a jó meleg szoba meghitt rejtekében, nyáron inkább szívesebben töltjük az időnket a szabad levegőn. A kertes házban lakó családok számára ez egyszerűnek tűnik, ám mi van akkor, amikor túlságosan süt a nap, vagy csak nem szeretnénk a tűző napon sokat tartózkodni?

Komfortos pihenés vagy fergeteges buli a kertben? Mindkettő lehetséges!
 

Kint a szabadban, de UV-sugárzástól védve

 

A pergola tökéletes megoldás lehet, ha a friss levegőn, de mégis a leégéstől védve töltenénk kellemes órákat. A szabadban lehet sütni, főzni is, kiváló lehetőség egy kerti partira, családi, baráti összejövetelekre. Ez az életérzés bárkié lehet, nem kell hozzá mediterrán országokba utazni, otthon is meg tudjuk valósítani a saját kertünkben. A Topredőny oldalán is tájékozódhatunk a pergolák típusairól.

A pergola remek lehetőség arra is, hogy kicsit közelebb érezzük magunkat a természethez, ami mindannyiunknak jót tehet. Mennyivel jobb érzés, ahogy a gyenge szellő megsimogatja bőrünket, elvarázsol minket a szép zöld fű, a növények, a fák, a gyönyörű virágok látványa, miközben a madarak a közvetlen közelünkben énekelnek, mint bent ülni a kanapén a TV előtt.

Megnyugtató a természet közelsége, akár a mindennapi stresszes munkahelyi órák után is a pergolában pihenhetünk, vagy a hétvégét tölthetjük az árnyékos teraszon. Egy jó könyv, egy finom pohár bor és valami kis harapnivaló, és máris kész egy stresszoldó, laza este. Ha aktívabb pihenésre vágyunk, ahhoz is kiváló terep a pergola, meghívhatjuk barátainkat egy kártyapartira, társasjátékra, bulizásra.

Pergola extrákkal

S hogy a rossz idő se szegje kedvünk, egészítsük ki a pergolát oldalfalakkal, amelyek már nemcsak a napsugárzástól, hanem a széltől és az esőtől is védenek. Így hidegebb, csapadékosabb, szelesebb időszakokban is tudjuk élvezni a pergola által nyújtott kényelmet és szabadságot. Arra azonban ügyeljünk, ha hó esik, húzzuk vissza a ponyvát, gyűjtsük össze a lamellákat, nehogy a nagy súly kárt tegyen benne.

Ha este, a késői órákban is szeretnénk használni a pergolát, érdemes körbefutó LED-es világítótestekkel is felszerelni. Különleges megjelenést is ad neki, ezenfelül rendkívül praktikus is, nem kell bemenekülni a házba, ha még folytatódik a parti. Ha pedig fűtőtesteket is alkalmazunk, akkor a hideg sem állhat a jókedvünk és a társaság útjába.

Milyen pergolát válasszunk?

Vannak egyszerűbb és olcsóbb, illetve drágább, modernebb kivitelek is. A legkorszerűbbek már automatizáltak, amely tovább fokozza a komfortérzetet. A Topredőny munkatársai ingyenes helyszíni felmérés során segítenek kiválasztani a legmegfelelőbbet, mintadarabokat is mutatnak.

Ha a kertbe szeretnénk pergolát, létezik szabadon álló változat is, de olyan is, amely a teraszra vagy fal mellé is felállítható. Célszerű figyelembe venni a tervezésnél, hogyan lenne a legpraktikusabb számunkra, milyenek az adott körülmények, amelyekhez alkalmazkodni kell, illetve nem utolsó szempont a dekoratív megjelenés sem. A pergola a tartósságának köszönhetően hosszú ideig udvarunk lenyűgöző dísze és kedvelt pihenőhelye lesz.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek