Megjelent: 8 éve

Könnyebb lesz a munkavállalás, csak legyen elég bölcsőde

Újabb családi támogatási formákat vezetnek be jövőre a kormány szerdai döntése értelmében – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Soltész Miklós egy konferencián elmondta, négy intézkedésről döntöttek a gyed extra keretében. Így a gyes és gyed folyósítása mellett újra vállalható munka a gyermek egyéves kora után – az eddigi helyzet az volt, hogy gyes mellett a gyermek egy éves kora után maxiumum 30 órában lehetett dolgozni, a gyermek két éves koráig járó gyed mellett pedig egyáltalán nem: aki visszament, az csak az alacsonyabb összegű gyest kaphatta. (Részletes magyarázat keretes írásunkban.)

Testvér születése esetén a korábbi ellátások megmaradnak, így például két gyedre vagy két gyesre is jogosulttá válhatnak az érintettek egy időben. A harmadik intézkedés a diplomás gyed bevezetése, míg a negyedik a három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztató munkaadók újabb adókedvezményét jelenti.
A gyed vagy gyermekgondozási díj nem segély, hanem a kötelező egészségbiztosítás keretében, csak a szülés előtti két évben legalább 365 napig biztosított szülőnek jár a gyermek két éves koráig. Összege a jövedelemmel arányos, maxiumuma bruttó 137 ezer forint. Emellett eddig nem lehetett dolgozni, aki visszament, az csak gyesre volt jogosult (arra is csak munkaidő-korlátozással, erről néhány mondattal lejjebb részletesen foglalkozunk). (Ezt megelőzi a korábban dolgozó anya esetében a gyerek fél éves koráig adott tgyás, a terhességi gyermekágyi segély.)

A gyes vagy gyermekgondozási segély alanyi jogon jár a különböző jogcímeken a gyerek életében szülőként jelen lévő személynek a gyermek hároméves koráig. Összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével egyezik meg, amiből nyugdíjjárulékot vonnak le, tehát harmincezer forint körüli összeget utalnak át. Ehhez nem kell korábbi munkaviszonyt igazolni, de a gyeddel párhuzamosan nem lehet folyósítani. Ez jár a biztosított szülőknek a gyerek két- és hároméves kora között, illetve a nem biztosítottaknak a születéstől hároméves korig.

A gyes mellett való munkavégzés korlátozását az Orbán-kormány vezette be újra 2011. január elsejével. A Gyurcsány-kormány 2006-ban hatályba lépett rendelkezését változtatták meg, amely szerint a gyermek egy éves koráig nem lehetett ugyan gyes mellett dolgozni, utána azonban időkorlátozás nélkül vállalhattak munkát a szülők a segély megtartásával. 2011-ben az Orbán kormány ezt úgy módosította, hogy a gyermek egy éves kora után 30 órában maximálta a gyes melletti munkavégzést.
Diplomás gyedet azok az anyák kaphatnak a gyermek egy éves koráig, akiknek két aktív félévet meghaladó jogviszonyuk van valamilyen felsőfokú képzés nappali tagozatán. Egyéves kor után gyest kapnának.

A diplomás gyed érinti a felsőfokú alapképzésben, szakképzésben, felsőoktatási szakképzésben és a szakirányú továbbképzésben tanulókat. Mivel a gyed a keresettől függ, itt ennek hiányában a minimálbér alapján jár majd az összeg. Azok pedig, akik mesterképzésben, egységes osztatlan képzésben vagy doktori képzésben végeznek, a garantált bérminimum alapján kapják meg a gyedet.

A negyedik intézkedés a három- vagy többgyermekes anyákat, illetve munkaadójukat érinti. Ennek lényege, hogy kiterjesztik a munkavédelmi akciótervben már meglévő hároméves szociális hozzájárulási adókedvezményt további két évvel; így a negyedik és ötödik évben csak az adó 50 százalékát kell a munkáltatóknak befizetniük az érintett munkavállalók után (az első három évben eddig sem kellett fizetniük semmit).

Soltész Miklós hozzátette: az egy- és kétgyermekeseket érintő hasonló munkaadói kedvezmények is megmaradnak.

Az intézkedések kidolgozásakor több európai ország gyakorlata mellett a Népesedési Kerekasztal és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom javaslatait is figyelembe vették.

Az intézkedések 65 ezer embert érintenek és 18,6 milliárd forintot jelentenek a jövő évi költségvetésben. Ebben nincs benne az ugyancsak január 1-jével induló kiterjesztett adó- és járulékkedvezmény-rendszer 50 milliárd forintos összege, amely az érintett családoknál maradhat jövőre.

Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos szerint áttörés várható a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában a gyed melletti munkavégzés tilalmának feloldásával. Csütörtöki közleményében azt írta: 2014-től ha a gyermek egyéves kora után munkába kíván állni az anya, akkor nem kell lemondania a gyed és a gyes közti összegről. Ez akkor jelenti a legnagyobb segítséget, ha az anya nem heti 40 órára, hanem csupán egy-két napra kíván először visszamenni dolgozni. A biztos közleményében kitért arra is, hogy 1985-ben még korszerű volt a magyar gyed-rendszer, de azóta a munkaerőpiac teljesen átalakult, a gyed melletti foglalkoztatási tilalom gátjává vált a kisgyermekes anyák legális, rugalmas foglalkoztatásnak.

A bölcsődés és óvodák lehetnek a siker kulcsa

Az ellenzék egyetértett abban, hogy, ahogy az LMP közleménye fogalmaz, „a bölcsődei férőhelyek és a családi napközik számának bővítése nélkül ez a lépés semmit nem ér, mert az édesanyák nem fogják tudni biztosítani gyermekeik napközbeni ellátását”.

Az MSZP is a bölcsődék, óvodák fejlesztését látja a népesedési fordulat kulcsának. Lendvai Anna, az MSZP fővárosi frakciójának tagja szerint pozitív lépés a gyed extra bevezetése, viszont a kormány három éve nem emeli sem a családi pótlékot, sem a gyes összegét.

Az LMP az egy év alatt felvehető gyed bevezetését hiányolja

Az LMP többet is támogathatónak tart a kormányzat által csütörtökön bejelentett új családtámogatási formák közül, de az ellenzéki párt nem érti, hogy miért maradt ki az akár egy év alatt felvehető gyedről szóló intézkedés - mondta Ertsey Katalin, a párt országgyűlési képviselője az MTI-nek.

Ertsey Katalin a gyes és gyed melletti munkavégzés lehetőségét üdvözölve azt mondta, az ellátásból fedezni lehet a munkába való visszailleszkedés költségeit. Hozzátette: a kabinet feltehetőleg belátta, tévedett, amikor korábban lehetetlenné tette, hogy a kismamák a gyes vagy gyed mellett munkát vállaljanak.

Az LMP egyetért azzal az intézkedéssel is, hogy „nem büntetik a testvérek születését”, mert újabb gyermek születése után is megmaradnak a korábbi ellátások - folytatta. A párt azt viszont hiányolja, hogy miért nem vezették be a gyednek azt a formáját, amelyet a gyermek egyéves kora után rövidebb idő alatt fel lehetne venni az ellátás teljes összegét.

A politikus a diplomás gyed bevezetésével viszont nem értett egyet, mert véleménye szerint a kormány nem a saját döntéseik megvalósításában akarja segíteni az embereket, hanem „próbálja őket terelni”.

A három- vagy többgyermekes kismamákat foglalkoztató munkaadók újabb adókedvezményéről azt mondta, minden, a munkáltatókat ösztönző megoldást támogatnak.

A VS.hu által megszólalatatott Scharle Ágota, a Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az irány rendben van, de az érdemi hatás kérdéses. Ő is kiemelte a bölcsődék és óvodák jelentőségét.

Scharle Ágota szerint nehezen összeegyeztethető, hogy a biztosítás jellegű gyed mellett fizetést lehessen szerezni.
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Covid-oltás: kérdések a kötelező fizetés nélküli szabadságról

Vonjunk be az oltás kötelezővé tételének mérlegelésekor munkaegészségügyi szakembert és konzultáljunk a munkavállalók képviselőivel -... Teljes cikk

Mit (nem) tehet meg a munkaadó? Munkajogászok a Covid-oltás kötelezővé tételéről (1.)

A magyar kormány nemzetközi viszonylatban is komoly lépésre szánta el magát az október 28-án kihirdetett kormányrendeletekben: lehetővé tette a... Teljes cikk

Visszamenőleg ki kell fizetnie az államnak a pedagógusok ingyenmunkáját

Hatalmas győzelemként könyveli el a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy a Budapest Környéki Törvényszék Munkaügyi Kollégiuma... Teljes cikk