Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Közép-Dunántúl: Veszprémben a legnagyobb munkanélküliség

A Közép-dunántúli régióban az elmúlt fél év adatai szerint Veszprémben alakult a legkedvezőtlenebbül a munkaerő-piaci helyzet, legkedvezőbb a változás Komárom-Esztergom megyében, míg Fejér megyében nem tapasztalható lényeges elmozdulás a tavalyi értékekhez képest - hangzott el a regionális munkaügy tanács Tatabányai ülésén.

images

images

"Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint a Közép-dunántúli régióban augusztusban 33.478 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban" - ismertette Soós Ferenc szakmai főigazgató-helyettes. Legnagyobb részük (40,3 százalék) Fejér megye, több mint egyharmaduk (36,9 százalék) Veszprém, míg valamivel több mint egyötödük (22,8 százalék Komárom-Esztergom megye lakosa volt.

A nyilvántartott álláskeresők négyötöde hónapról hónapra fizikai foglalkozású. A diplomások hányada a januári 4,3 százalékról felfelé kúszva 6,1 százalékot ért el augusztus végén. A szakmai főigazgató-helyettes elmondta, emelkedik a folyamatosan, egy évnél hosszabb ideje elhelyezkedni nem tudók hányada, mely a januári 17,2 százalékról augusztusra 20,4 százalékos értéket ért el.

A tartósan állástalanok aránya a régión belül Fejér megyében a legmagasabb, ahol a nyilvántartottak csaknem egynegyede sorolható ebbe a kategóriába, emellett hányaduk Veszprémben is meghaladja az egyötödöt. Ezzel szemben Komárom-Esztergom megyében a tartósan munka nélkül lévők aránya jellemzően a másik két megyében mért érték fele, augusztusban 12,4 százalék volt.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter