Megjelent: 1 éve

Levelet írtak Orbán Viktornak a pedagógus szakszervezetek

Ha nem sikerül rövid időn belül megállapodásra jutniuk, folytatják a határozatlan időre meghirdetett sztrájkot.

Levelet írt  Orbán Viktornak a PSZ és a PDSZ közös sztrájkbizottsága Mint felidézik, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete 2021 októberében küldte el sztrájkköveteléseit a miniszterelnöknek. Miután ezekről nem sikerült megegyezniük, 2022. január 31-én kétórás figyelmeztető sztrájk valósult meg, majd miután továbbra sem sikerült egyezségre jutniuk a feleknek, 2022. március 16-án határozatlan időtartamú sztrájkot hirdettek.Mint írják, a sztrájk felfüggesztésekor a nyilvánosságnak is bejelentetták, hogy az egyeztetést az új Kormány megalakulása után folytatják, és amennyiben nem sikerül rövid időn belül megállapodásra jutniuk, a 2022. március 16-ától, határozatlan időre meghirdetett sztrájkot is folytatják. 

"Tisztelt Miniszterelnök Úr! Mivel a 2022. évi választások után az új Kormány megalakult, ezúton jelentjük be, hogy a Sztrájktv. szerinti egyeztetést tovább kívánjuk folytatni az alábbiakban közölt sztrájkkövetelésekkel, amelyek azonosak a sztrájk felfüggesztése előttiekkel. Kérjük, öt napon belül szíveskedjék kijelölni a Kormány egyeztető eljárásban részt vevő képviselőjét, akivel időpontot és helyszínt tudunk egyeztetni a következő tárgyaláshoz! Együttműködését előre is köszönjük!"  - írják.

A követeléseik továbbra is a következőek:

1. A pedagógus-előmeneteli rendszer szerint besoroltak garantált illetménye 2022. január 1-jétől – a Kormány által ajánlott 10 százalékon felül – további 45 százalékkal emelkedjen!

2. Az oktatási ágazatban nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott munkavállalók garantált illetménye a költségvetési törvényben meghatározott közalkalmazotti fizetési osztályok első fokozatának összege – a fizetési fokozathoz tartozó legkisebb szorzószámok megtartásával – 2021. szeptember 1. napjával emelkedjen a következők szerint: A1-nél a minimálbérre, B1-nél a garantált bérminimumra, F1-nél a garantált bérminimum 130%-ára!

3. A pedagógus-munkakörben foglalkoztatottak neveléssel-oktatással lekötött munkaideje 2021.szeptember 1-jétől heti 22 óra legyen!

4. A pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztensek heti 40 órás munkaidején belül a kötött munkaidő legfeljebb heti 35 óra legyen. A kötött munkaidejükben lehessen őket beosztani tanulócsoportba, egyéni megsegítésre, valamint gyermekfelügyeletre. Heti 5 órát adminisztrációval, illetve felkészüléssel tölthessenek.

  • 2023.05.31Jövő Vezetője Díj - nevezés Keressük a Jövő vezetőit, segíts megtalálni őket! A közép- és felsővezetők elismerését célzó ‘Jövő vezetője’ díj idén is kiosztásra kerül. Nevezd a vezetődet! Részletek Jegyek
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Lehet, hogy csak később lép életbe a pedagógusok státusztörvénye

Nem biztos, hogy június 1-jén szűnik meg a tanárok közfoglalkoztatotti státusza. Április 24-én újra sztrájkolnak a pedagógusok. Teljes cikk

Ágazati képzőközpontot adtak át Szekszárdon

Az Ady Endre Technikum és Kollégium a legnagyobb tolnai szakképző iskola, ahol 1200 diák tanul. Teljes cikk

Az ELTE-n sem kell majd nyelvvizsga a diplomához

Az intézmény jelenlegi hallgatói számára ajánlott, de nem kötelező a nyelvvizsga megszerzése a diplomához. Teljes cikk