Megjelent: 3 éve

Magas a lemorzsolódással veszélyeztetett diákok száma

Az Oktatási Hivatal 2017-2018-as tanév első félévére vonatkozó adataiból kiderül, hogy drámaian magas azon gyerekek száma, akiket veszélyeztet a lemorzsolódás. Ide azokat sorolják, akiknek a tanulmányi átlaga közepes alatti, vagy az előző tanévhez képest 1,1 százalékkal romlik az átlaga és emiatt idő előtt hagyja abba a tanulást- írja Magyar Nemzet.

images

images

A 2016-2017-es tanév második félévétől vizsgálják ezt, éppen amiatt, hogy megakadályozzák a diákok korai iskolaelhagyását. Ez azért is fontos, mert Magyarország vállalta az unió követelését, mely szerint 2020-ig 10 százalékra csökken a végzettség nélküli iskolaelhagyók aránya. Tavaly 12,2 százalék volt ez a mutató - írja a lap.

Az idei tanév első félévében több mint 82 ezer gyermeket veszélyeztet a lemorzsolódás. A fővárosban, Csongrádban vagy Győr-Moson-Sopronban a legalacsonyabb az érintett tanulók aránya, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Szabolcs-Szatmár-Beregben és Nógrádban a legmagasabb, 16 és 19 százalék között van.

A gimnáziumokat kis mértékben érinti a probléma, az általános iskolások fenyegetettségében pedig enyhe csökkenést látni, addig a szakképzésbe járó diákoknál aggasztó a növekedés.

Magyar Nemzet
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter