Megjelent: 2 éve

Magas a lemorzsolódással veszélyeztetett diákok száma

Az Oktatási Hivatal 2017-2018-as tanév első félévére vonatkozó adataiból kiderül, hogy drámaian magas azon gyerekek száma, akiket veszélyeztet a lemorzsolódás. Ide azokat sorolják, akiknek a tanulmányi átlaga közepes alatti, vagy az előző tanévhez képest 1,1 százalékkal romlik az átlaga és emiatt idő előtt hagyja abba a tanulást- írja Magyar Nemzet.

images

A 2016-2017-es tanév második félévétől vizsgálják ezt, éppen amiatt, hogy megakadályozzák a diákok korai iskolaelhagyását. Ez azért is fontos, mert Magyarország vállalta az unió követelését, mely szerint 2020-ig 10 százalékra csökken a végzettség nélküli iskolaelhagyók aránya. Tavaly 12,2 százalék volt ez a mutató - írja a lap.

Az idei tanév első félévében több mint 82 ezer gyermeket veszélyeztet a lemorzsolódás. A fővárosban, Csongrádban vagy Győr-Moson-Sopronban a legalacsonyabb az érintett tanulók aránya, Borsod-Abaúj-Zemplénben, Szabolcs-Szatmár-Beregben és Nógrádban a legmagasabb, 16 és 19 százalék között van.

A gimnáziumokat kis mértékben érinti a probléma, az általános iskolások fenyegetettségében pedig enyhe csökkenést látni, addig a szakképzésbe járó diákoknál aggasztó a növekedés.

Magyar Nemzet
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter