Megjelent: 2 éve

Meddig keressük az ideális munkát?

Ha valaki hirtelen elveszíti a munkáját, a kezdeti csalódottság ellenére, elkezd reménykedni, hogy most elérheti álmai állását. Ám sokan ilyenkor irreális dolgokat akarnak elérni, nem reálisak célokat tűznek ki maguk elé - írja JobAngel a HRBlogon.

A kitartás csak akkor erény, ha reális céllal párosul, legalábbis álláskeresésben. A motivációs könyvek, idézetek, léleksimogató guruk szerint márpedig kitartónak kell lenni, ez mára beépült a köztudatba is. Így sokan a vesztükbe rohannak, vannak, akik eközben anyagilag vagy egzisztenciálisan tönkremennek, családjuk széthullik. Nehéz megtalálni azt a határt, ameddig van értelme kergetni egy elképzelést.

JobAngel szerint két határt érdemes meghúzni:

Az egyik a pénzbeli határ, ahol vagy egy adott összeghatárt szabunk meg, amit elkölthet az álma kergetésére, vagy meghatározunk egy minimum tartalékot, ameddig “lemehet”. A másik, hogy vagy emellé vagy csak önmagában egy határidőt szabunk. Ha valamelyiket elérte a határokból, akkor elvállalja azt az állást, ami jön, amit azonnal meg lehet kapni, mert kell a pénz. Ez a “feladás”. Innentől az állás mellett vagy általa dolgozhat tovább az álmáért (fontos, hogy ne ragadjon bele egy rossz állásba). Aki ezt betartja mindezt, nem csúszik le, mert a határok ezt hivatottak megakadályozni.

A módszer azért működik, mert előre szabunk határt, “józanul”.

A teljes cikk a blogon olvasható.

Fotó:Pixabay
JobAngel
HRBlog
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter