Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Mennyit keres egy kosaras, kézilabdás vagy jégkorongozó?

Az átlagos kereset ezekben a sportágakban nem éri el a hazai labdarúgókét, de néhányan akár több milliót is megkeresnek. A ranglistát továbbra is, a Telekom Veszprém játékosa, Nagy László vezeti, a maga 15 millió forintos fizetésével. Mindössze egy sportág van, amiben a nők többet keresnek, mint a férfiak - írja a Pénzcentrum.

Meglepő azonban, hogy a vízilabdázók, röplabdások ennek töredékét sem viszik haza. A Vasárnapi Blikk cikke alapján a Pénzcentrum összegyűjtötte a hazai labdajátékok versenyzőinek átlagos keresetét, illetve a sztárgázsikat.

A lap szerint a következőképpen alakulnak a hazai sportolók keresetei:

Kosárlabda

Női:

Átlagfizetés az NB I-ben: 500 ezer forint, a legtöbbet a Győr játékosa, Krivacsevics Tijana kapja, ő 3,3 millió forintot vihet haza.

Férfi:
Átlagfizetés az NB I-ben: 1 millió forint, topfizetése Vojvoda Dávidnak van, a Szolnok csapatából, ez 7 millió forintot jelent.

Kézilabda

Női
Természetesen legjobban a Győrben lehet keresni, ahol az átlagfizetés, 1,5 millió forint, a Fradiban már valamivel kevesebbet 800-900 ezer forintot, a kisebb NB1-es csapatokban 200-300 ezer forintot. A nők listáját a világklasszis, Görbicz Anita vezeti 6 milliós fizetésével, de két norvég csapattársa, Nora Mörk, és Kari Alvik Grimsbö is ugyanennyit kapnak a Győrtől.

Férfiak

Itt sincs meglepetés, a legtöbbet a Telekom Veszprém csapatában lehet keresni, ez átlagosan 3 millió forintot jelent. De van aki ennek ötszörösét viszi haza, Nagy László ugyanis 15 milliós fizetést kap. Azért a Mol-Pick Szeged csapatának sem kevés a bére, ők átlagosan 1-1,5 milliót kapnak. A kisebb csapatoknál a fizetés 500 ezer forint körül van.

Vízilabda

Női


Az átlag fizetés 150 ezer forint körül van, a legtöbbet Gangl Edina, és Keszthelyi Rita keresik, ez 500-600 ezer forintot jelent.

Férfiak

Az OB1-ben az átlagos kereset 500-600 ezer forint, legjobban Nagy Viktor keres, 2 millió forint körül.

Röplabda

Nők


Az egyetlen sportág a felsoroltak közül, ahol a nők keresnek jobban, ez átlagosan 150-200 ezer forint, a topkereset 600 ezer forint, amit a Békéscsaba játékosai vihetnek haza.

Férfiak

Az átlagos kereset mindössze 100-150 ezer forint, a Kaposvár és a Kecskemét játékosai 400 ezer forint körül keresnek.

Jégkorong

Átlagfizetés Magyarországon: 1,5 millió forint (Fehérvár AV19), a többi Erste ligás csapat játékosai 500 ezer forintot kapnak.

Fotó: Pixabay
Vasárnapi Blikk/Pénzcentrum

Follow hrportal_hu on Twitter