Megjelent: 3 éve

Mi számít diák foglalkoztatásnál rendszeres jövedelemnek?

Egy kérdésben szeretném a segítségüket kérni, vagyis a jogszabály pontos értelmezésében! Egyéni vállalkozó vagyok, diákok is dolgoznak nálam alkalmi munkával, vagy bejelentve. Van egy dolgozóm, aki nálam be van jelentve heti 10 órás munkaviszonyban, azaz havi 40 órában. A 40 órás szakképzetlen minimálbért kapja. Még nem töltötte be a 20. Életévét. Most júniusban érettségizik. Ebben az esetben jár neki a családi pótlék? Mert a jogszabály szerint 3 hónap folyamatos jövedelem után nem jár. De ebben az esetben mi számít rendszeres jövedelemnek?

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A családok támogatásáról szóló törvény értelmében iskoláztatási támogatásra (családi pótlékra) jogosult a szülő azon gyermekre / fiatal felnőttre tekintettel, aki még közoktatási intézményben tanulmányokat folytat, annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a 20. életévét betölti. Amennyiben azonban a 18. életévét betöltött személy 3 hónapot meghaladóan rendszeres jövedelemmel, azaz a minimálbért meghaladó jövedelemmel rendelkezik, a 4. hónaptól a rá tekintettel folyósított családi pótlékot szüneteltetni kell mindaddig, amíg rendszeres jövedelemmel rendelkezik.
Az Ön által leírt esetet tekintve: amennyiben az érintett a közoktatásban befejezi tanulmányait, leérettségizik vagy a 20. életévét betölti (annak ellenére is, hogy tanulmányait még nem fejezete be) a szülő rá tekintettel már nem jogosult a családi pótlékra. Fontos, hogy a családi pótlék folyósításának időtartama alatt, mindaddig tehát, amíg a gyermek a középiskolai tanulmányait befejezi vagy a 20. életévét betölti, folytathat keresőtevékenységet pl.: diákmunka, azonban ha - 18 év feletti személy esetén - a jövedelme három egymást követő hónapban meghaladja a minimálbér összegét, a részére folyósított családi pótlékot szüneteltetni kell. Mivel az Ön által foglalkoztatott diák jövedelme havi szinten nem éri el a minimálbér összegét (hiszen a gyermeknek feltehetően a minimálbér egynegyedének megfelelő keresete van), a családi pótlékot nem szüneteltetik, hanem változatlan formában folyósítják.

Családi adókedvezmény tekintetében is érvényes az Ön által említett keresőtevékenységi korlátozó szabály. A családi adókedvezmény alapja a családi pótlék, ami azt jelenti, hogy arra tekintettel érvényesíthet a jogosult családi adókedvezményt, akire tekintettel családi pótlékra is jogosult. A családi adókedvezmény szempontjából kedvezményezett eltartottnak minősül az a gyermek, akire tekintettel családi pótlékot még folyósítanak, azaz a fentiek értelmében, aki középiskolai tanulmányokat folytat, de ekkor is maximum annak a tanévnek a végéig, amelyben a 20. életévét betölti. Ezután ő már nem kedvezményezett eltartottként, hanem eltartottként vehető figyelembe mindaddig, amíg (20. életévének betöltése esetén) köznevelési intézmény tanulója vagy felsőoktatási intézményben első felsőfokú szakképzésben, első alapképzésben, első mesterképzésben vagy első egységes, osztatlan képzésben részt vevő hallgató és rendszeres, azaz legalább három egymást követő hónapban keletkezett, a mindenkori havi minimálbér összegét meghaladó jövedelemmel nem rendelkezik.
Amennyiben ezt az összeget meghaladó keresete van, továbbiakban ő a családi adókedvezmény tekintetében eltartottként sem vehető figyelembe.

Összefoglalva tehát az Ön alkalmazottja mindaddig, amíg középiskolai tanulmányait be nem fejezi, jogosult családi pótlékra annak ellenére, hogy rendszeres jövedelemmel rendelkezik és eddig az időpontig ő a családi adókedvezmény szempontjából kedvezményezett eltartottnak minősül. Miután azonban befejezte középiskolai tanulmányait, már nem jogosult családi pótlékra, azonban a családi adókedvezmény szempontjából eltartottként (nem kedvezményezett eltartottként) továbbra is figyelembe vehető. Amennyiben ekkor folytat már rendszeres jövedelemmel járó keresőtevékenységet, azaz három egymást követő hónapban a jövedelme a mindenkori minimálbér szintjét eléri vagy meghaladja, eltartottként sem vehető már figyelembe és rá tekintettel családi adókedvezmény sem érvényesíthető. Mindaddig azonban, amíg a gyermek jövedelme nem éri el a minimálbért (három egymást követő hónapban), addig a családi kedvezmény rá tekintettel az általános szabályok szerint érvényesíthető.

Aki válaszol:

Adózással, könyveléssel kapcsolatos szakértő - PwC Magyarország

Ügyfeleink azért fordulnak hozzánk bizalommal, mert szakértőink széles körű tudása és nemzetközi háttere biztosíték arra, hogy a személyi jövedelemadó-kérdésektől a közvetett adókon keresztül az adóhatósági eljárásokkal kapcsolatos tanácsadásig minden adózással kapcsolatos ügyben támaszkodhatnak ránk.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Fizessük-e a Katát vagy a rokkanrt nyugdíjra várjunk?

Párom Katás főállású (50000/hó) vállalkozóként tavaly január 01-től december 31-ig kimerítette az 1 éves táppénz keretét, azóta is kap az... Teljes cikk

Milyen járulékok és adók terheli a munkabéremet?

Ez év augusztus 01-től nők 40-el nyugdíjas vagyok! Az általános iskola ahol dolgoztam, visszhívott, így most heti 10 és fél órában tanítok! Az... Teljes cikk

Hogyan téríthető vissza az adó külföldi szakmai gyakorlat után?

A lányom 6 hónapos szakmai gyakorlaton van Új-Zélandon. Ott adószám igénylés után a hetente kapott jövelelméből SZJA kerül levonásra. Itthon még... Teljes cikk