Megjelent: 6 éve

Munkanélküli világ vagy tombolhat a kreativitás?

images

images

Két MIT-kutató, Erik Brynjolfsson és Andrew McAfee Második gépkorszak című könyvükben vitatkoznak a gazdaságilag stagnáló világképpel és azt írják a munka újradefiniálására lenne szükség.

Szerintük drámai növekedés várható a világgazdaságban, a munka máig használt 19. századi fogalma pedig mára túlhaladottá vált, éppen a technológia fejlettsége miatt. Hatalmas potenciál rejlik a digitalizációban és a mesterséges intelligencia felhasználásában.

Ugyanakkor szerintük ennek nem egyenes következménye a foglalkoztatottság csökkenése, hanem változik a munka, más típusú állásokra és képzettségre, azaz oktatásra lesz igény.

Sőt egyes vélemények szerint nem a munkanélküli világ ellen kell küzdeni, meg azért, hogy a ezek az emberek visszatérjenek a munkaerőpiacra, hanem más társadalomszervező elveken kellene gondolkodni, amelyben a munkát teljesen másként kell - alapvetően információfeldolgozásként, -csereként - értelmezni.

VS.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter