Gyimóthy Éva
Szerző: Gyimóthy Éva
Megjelent: 9 éve

Munkatapasztalatot szereznek a közigazgatási ösztöndíjasok

Ötödik alkalommal hirdették meg a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot. A program tavaly kibővült a fogyatékossággal élő hallgatóknak szóló közigazgatási ösztöndíjprogramjával. Az esélyegyenlőséget szolgáló program célja, hogy a fiatalok munkatapasztalatot szerezzenek a minisztériumokban.

images

Kovács Zoltán kormányszóvivő a közigazgatásban végbe menő szemléletváltásról, reformról, ösztöndíjprogramok eredményeiről beszélt sajtótájékoztatón, ma délelőtt.

A magyar kormány négy és fél évvel ezelőtt kinyilvánította elkötelezettségét a szolgáltató állam mellett. - Olyan szemléletváltást hajtott végre, amelyben az állampolgárok, vállalkozások, a fogyasztók kerülnek középpontba - jelentette ki a szóvivő. A kormány az Államreform 2. programmal a szolgáltatások minél egyszerűbb, könnyebb elérhetővé válását célozta meg. Ennek az átalakításnak a része az ötödik alkalommal meghirdetett Magyar Közigazgatási Ösztöndíj.

Olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező, a közigazgatási életpálya iránt elkötelezett, idegen nyelveket beszélő, tehetséges fiatalok jelentkezését várták, akik nyitottak, és szívesen megismernék a hazai és valamely európai ország közigazgatási rendszerét.
A programon belül valódi esélyt teremtő programokat nyitottak megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élők részére - jelentette be Kovács Zoltán. Emlékeztetett: az elmúlt négy évben negyvenezerről közel nyolcvanezer főre emelték a megváltozott munkaképességű emberek aktív munkaerő-piacon elhelyezkedők számát.

Gyakorlatszerzés a közigazgatásban

A kormány a fiatalok bevonását a személyzetpolitikájába kiemelt fontosságú feladatnak tartja – jelentette ki Dr. Kovács Zoltán a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkár.

Ennek eredménye a magyar közigazgatási ösztöndíj program, amely 2014-ben újabb szegmenssel, a fogyatékkal élők ösztöndíj programjával bővült ki.

Az ösztöndíjprogramba utolsó éves egyetemi hallgatókat vonnak be, akik a közigazgatási életpálya iránt elkötelezettek, idegen nyelveket beszélnek. A program alatt ösztöndíjat kapnak a fiatalok és mentorokat is rendelnek melléjük, hogy az első naptól kezdve be tudjanak kapcsolódni a munkába.

Tavaly a felvételt nyerő ösztöndíjas fogyatékkal élők márciustól három hónapot tölthettek napi négy órában egy minisztériumban, és havi 50 ezer forint adómentes ösztöndíjat is kapnak.
A fiatal pályakezdők elhelyezkedését kívánják segíteni ezzel a programmal. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkár szavai szerint három ága van az ösztöndíjprogramnak: a központi közigazgatásban, különböző minisztériumoknál nyolcvan fiatalnak adnak lehetőséget gyakorlatot szerezni, húsz fogyatékkal élőt vesznek fel és további negyven fiatal dolgozhat majd a területi közigazgatásban.

A program során az ösztöndíjasok hét hónapot egy magyar központi államigazgatási szervnél, három hónapot pedig egy európai ország közigazgatási intézményénél töltenek el. A fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók azonban három hónapig dolgozhatnak egy minisztériumnál - tudtuk meg a kormany.hu korábbi anyagából.

A szakmai kiválasztást egy bizottság végzi, az értékelésnél számít a tanulmányi eredmény - jelentette ki az államtitkár. Szavai szerint a fogyatékkal élők szakirányú munkatapasztalat-szerzése már a napokban elkezdődik.

A program eredményes teljesítését követően a legkiválóbb ösztöndíjasok számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére is.

A program 250 millió forintba kerül.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért emelkedtek Magyarországon a munkaerőköltségek kevésbé, mint a régió többi országában?

Közel 20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz - ennek kapcsán a GKI Gazdaságkutató Zrt. cikksorozatában egy-egy mutató segítségével... Teljes cikk

Kiemelten fontos a magyar munkavállalók megtalálása és felvétele

Közel négyéves csúcson a munkanélküliség, miközben a vezérigazgatók relatív többsége létszámbővülést vár. Kiemelt tényező a magyar... Teljes cikk

Hogy lehet bevonni még 300 ezer embert a munka világába?

A 2023-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban... Teljes cikk