Megjelent: 5 éve

Nagy munkaügyi felmérés zárul hamarosan

Minden eddiginél több információt igyekszik összegyűjteni a Deloitte munkaerőpiacra hamarosan belépő, 18-26 év közötti egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint frissdiplomások képességeiről, tapasztalatairól, hozzáállásáról és várakozásairól. A felmérés eredményeiből ugyanúgy profitálhatnak majd a felsőoktatási intézmények, mint a vállalatok jelenlegi vezetői és HR-esei.

images

A Deloitte minden eddiginél több információt igyekszik összegyűjteni a munkaerőpiacra hamarosan belépő, 18-26 év közötti egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint frissdiplomások képességeiről, tapasztalatairól, hozzáállásáról és várakozásairól. A felmérés eredményeiből ugyanúgy profitálhatnak majd a felsőoktatási intézmények, mint a vállalatok jelenlegi vezetői és HR-esei.

Az „Első lépések a munkaerőpiacon” programot 5 éve indította útjára a Deloitte, évről-évre bővítve a felmérésben résztvevő országok számát. A felmérés célja, hogy iránytűként szolgáljon a munkaadóknak; hogy kiderüljön, milyen feltételek szükségesek a legjobb, legkompetensebb, a munkaerőpiacon leginkább versenyképes ifjú tehetségek elcsábításához, továbbá az, hogy közvetlenebb párbeszéd alakuljon ki a munkáltatók, a felsőoktatási intézmények és a törvényhozók között.

A munkahely megválasztása kapcsán például a folyamatos szakmai fejlődés és képzés lehetősége a legfontosabb szempont, vagy a magas fizetés és a munkahelyi biztonság? Multinacionális vállalatokat, avagy kis- és középvállalkozásokat részesítenek előnyben a mai fiatalok? A munkáltató elismertsége, a nemzetközi munkakörnyezet számít, vagy a munkahely jó megközelíthetősége, esetleg a csendes munkakörnyezet és a munkahelyi diverzitás? Miért váltanak munkahelyet a fiatalok? A stressz, a bizonytalanság, az unalmas rutin, vagy az alacsony fizetés a probléma? Hányan mennének vidékre vagy külföldre dolgozni?

A Deloitte hisz benne, hogy a ma 18 és 26 év közötti fiatalok alkotják majd a jövő vezetőinek új generációját, így minden piaci szereplő számára nagyon fontos a véleményük megismerése.

Az egyetemi és főiskolai hallgatók, illetve frissdiplomások 2015. június 15-ig tudják még kitölteni a mindössze 15 percet igénybevevő kérdőívet, a Deloitte a nagyszabású felmérés eredményeivel az ősz folyamán jelentkezik.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
2 millió új munkahely jöhet létre 2020-ban

A PwC várakozásai szerint a G7 országok körülbelül 2 millió új munkahelyet hoznak létre, amelyen belül öt új munkahelyből négy az Egyesült... Teljes cikk

Szakmunkásokból van a legnagyobb hiány a kkv-szektorban

A cégek csaknem 50 százaléka küzd kisebb vagy nagyobb mértékű munkaerőhiánnyal; ezek a kkv-k elsősorban fizikai és szakmunkásokat keresnek - derül... Teljes cikk

Ez kell a magyar programozóknak - Kutatás

Egy friss kutatás szerint a magyar fejlesztőket leginkább az érdekli, hogy technológiákkal fognak dolgozni. Teljes cikk