Megjelent: 1 éve

Negyedmillióan keresnek munkát

Szeptember végén 251 ezer regisztrált álláskereső volt Magyarországon a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) legfrissebb adatai szerint, ez 17 ezres csökkenés a tavaly szeptemberi adathoz képest.

images

A nyilvántartottak közül 134 ezren nők, a 8 általánost végzettek aránya 43 százalék. Érdekesség, hogy 15 ezren felsőfokú végzettséggel sem tudtak még elhelyezkedni -írja a vg.hu.

Szeptemberben 136 ezer álláskereső kapott járadékot, e kör 47 százaléka álláskeresési ellátásban, 53 százaléka pedig szociális jellegű támogatásban részesült. Az álláskeresők csaknem fele semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott.

A munkavállaló korú népességhez mért relatív ráta Győr-Moson-Sopron megyében volt a legalacsonyabb: 1 százalék.
A nyilvántartott pályakezdő munkanélküliek száma 26 ezer volt, a legtöbben Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élnek: 40 százalékuk legfeljebb általános iskolát végzett, csaknem 5 százalékuknak pedig felsőfokú iskolai végzettsége volt.

A foglalkoztatási szolgálat szerint szeptemberben 127 ezer álláslehetőség volt, ebből a zárónapra 86 ezer maradt betöltetlen. Az újonnan bejelentett támogatott álláshelyek száma 18 ezer volt, ezek 63 százaléka a közfoglalkoztatáshoz tartozott. A legnagyobb támogatott munkaerőigény-kínálat Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és Budapesten volt.

vg.hu
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter