Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Nyáron is pezseg a tréningpiac

Nem áll le a munka a nyári időszakban sem a különböző oktató intézményeknél. A vezetői utódképzési programokra, a kommunikációs tréningekre, a számítástechnikai képzésekre és a lovastréningekre is folyamatos az igény ebben az időszakban - írja a Világgazdaság.

images

images

Nincs változás a nyár első felében a konkrét tematika szerinti, meghatározott időpontra szervezett, nyitott képzések rendjében a WIFI Hungária Oktató és Továbbképző Intézetnél - mondta el Földváry Beáta ügyvezető igazgató. A több modulból álló vezetői utódképzési programokra, a kommunikációs tréningekre, valamint a számítástechnikai képzésekre is folyamatos az igény ebben az időszakban.

A nyári ügyfélforgalom szempontjából nyugalmasabb időszak egyébként alkalmas a belső képzések megszervezésére, lebonyolítására is - hívta fel a figyelmet Földváry Beáta, ám épp a jó idő miatt a vállalatok egyéni igényei alapján kialakított outdoor tréningekre is ilyenkor kerül sor.

Nem áll le a munka a nyári időszakban a Rodin Management Service Kft.-nél sem. Júniusban elsősorban a jogszabályváltozásokra épülő egynapos szakmai továbbképzéseik iránt van érdeklődés, de a közszférát érintő változásokról is szükséges és érdemes képzést indítani - számolt be Kézdi Katalin ügyvezető. Az idén kiemelten kezelik a bérügyvitelhez kapcsolódó kurzusokat, de több, az elektronikus bevallások önellenőrzésére, javítására irányuló képzést is indítanak még a nyár folyamán. Tavasztól őszig ugyan rendszeresen szervezik a vezetői készségek fejlesztését szolgáló lovastréninget, az "Igazi suttogót", mégis elsősorban a nyári időszakban van rá fokozott megrendelői igény. A másik, nyáron futó program a Munkajogi Tanácsadó Szolgálat. Ez egy a korábbi képzéseken részt vevő partnerek kérésére és részére nyújtott program, amely a "képzési uborkaszezon" közben jelentkező információéhséget hivatott csillapítani.

Egy országos lefedettségű képző intézménynél, a nyári képzések terén még színesebb a kép. A Perfekt Zrt. berkein belül például még megyei központonként is eltérő a működés intenzitása. Szepessy Hajnalka, a részvénytársaság vezérigazgatója a Világgazdaságnak elmondta: intenzívebb érdeklődés mutatkozik mind egyéni, mind vállalati-intézményi oldalról a rövidebb nyelvi képzések, nyelvvizsga-előkészítők iránt.

Follow hrportal_hu on Twitter