Megjelent: 3 éve

Ösztöndíjakat osztott a Diákhitel Központ

A 14 győztes pályázó kiemelkedő tanulmányi, szakmai előmeneteléért és közéleti szerepvállalásáért egy tanéven, 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kap. Több tehetséges orvos, jogász, mérnök és nyelvész diákhiteles hallgató is van az ösztöndíjasok között. Szerződéseiket az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott ünnepség keretében adta át.

A Diákhitel Központ szeptember elején hirdetett ösztöndíj programot 40 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal és hatályos Diákhitel szerződéssel rendelkező egyetemistáknak, főiskolásoknak. A havi 70 ezer forintos ösztöndíj hozzájárulhat ahhoz, hogy a jó képességű és szorgalmas diákok kizárólag a tanulmányaikra koncentráljanak vagy akár előtörlesszék Diákhitelüket.

A pályázati kiírásra több mint félezer hallgató küldte el eddigi eredményeit tartalmazó bemutatkozó anyagát és a kapcsolódó dokumentációt. A beérkezett pályamunkák színvonala felülmúlta a Diákhitel Központ várakozásait, hiszen tucatjával érkeztek a szinte színötös súlyozott tanulmányi átlagot, több nyelvvizsgát, nemzetközi és hazai kutatásokat, publikációkat, előkelő OTDK helyezéseket és komoly szakmai gyakorlatot tartalmazó pályaanyagok.

A pályázat értékelési szempont-rendszerének összeállításakor kifejezett hangsúly került arra, hogy a beérkezett pályaművek elbírálásánál az objektivitás kapja a legnagyobb szerepet. A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, az ún. Diákhitel Szakmai Grémium értékelte: dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója. A Szakmai Grémium számára a szigorú pontrendszer alapján könnyen egyértelművé vált, hogy kik azok a fiatalok, akik kimagasló tehetséggel, tudással, szorgalommal a legjobbak között is az élre kerültek.

A nyertesek palettája igen színes: van közöttük jogász, orvos, villamosmérnök vagy nyelvész hallgató, vidéki és fővárosi, első és másod, sőt harmad diplomás is. Ami mindannyiukban közös az az, hogy fiatal koruk ellenére komoly eredményekkel büszkélkedhetnek, mind itthon, mind a nemzetközi szakmai porondon. A díjazottak közül többen Köztársasági vagy Erasmus Ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társ- vagy önálló szerzők, tudományos kutatások résztvevői, idegen nyelven publikálók, egyetemi demonstrátorok, önkéntes segítők.

A pályázatok túlnyomó része a nagy tudományegyetemekről érkezett be: a Debreceni Egyetemről 57 hallgató aspirált a díjra, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem 45 hallgatója és a Pécsi Tudományegyetem 44 diákja jelentkezett a Diákhitel ösztöndíj felhívására. A nyertes hallgatók közül nyolcan szabad felhasználású, hatan pedig kötött felhasználású Diákhitel szerződéssel rendelkeznek, derült ki a központ közleményéből.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter