Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

Ötből két munkavállaló felmondana Romániában

Minden öt alkalmazottból kettő elégedetlen a munkahelyével vagy szakmájával, és még az idén váltani készül Romániában. Szakemberek szerint a fiatal generáció rugalmasabb – írja a kronika.ro.

images

Könnyebben váltunk munkahelyet – derül ki a BestJobs állásközvetítő portál által készített felmérésből, amit a kronika.ro idéz. Eszerint ötből két romániai alkalmazott mondja ma azt, hogy elégedetlen szakmai helyzetével, vagy úgy gondolja, hogy rossz ágazatban dolgozik, és számítása szerint 2019-ben munkahelyet vált. Minden tizedik munkavállaló külföldön képzelné el a jövőjét. A legtöbben a fizetés miatt váltanának, ők 50 százaléknyian vannak. 39 százalék a szakmai fejlődést említette. 28,5 százalék pedig a környezetváltozás miatt távozna új munkahelyre.

A megkérdezettek 27 százalék azt mondja, hogy nem szereti, amit csinál, vagy úgy értékeli, hogy az ágazat, amelyben dolgozik, nem felel meg a szakmai képességeinek.

A fiatalok könnyebben lépnek értelemszerűen. A technológiai fejlődés pedig azt eredményezi, hogy állandóan jelennek meg olyan munkahelyek és szakmák, melyekről öt évvel ezelőtt nem is hallottunk, vagy el sem tudtuk képzelni, hogy léteznek.

kronika.ro
Follow hrportal_hu on Twitter