Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Ötezer állásajánlat, 500 önéletrajz az ÁFSZ honlapján

Az álláskeresők több mint 5 ezer állásajánlat közül válogathatnak az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján, a munkáltatók pedig csaknem 500 önéletrajzból választhatnak cégükhöz munkavállalót.

Az álláskeresők a több mint 5 ezer tétel közül a számukra leginkább elfogadható ajánlatokat kiválaszthatják a foglalkoztatás helyszíne, a foglalkozás elnevezése, a szükséges iskolai végzettség, az elérhető bruttó kereset szerint. Az oldal lehetőséget ad az ilyen csoportosítások szerinti keresésre.

A 200 ezer forint feletti kereseti kategóriában például több ács-állványozó állás is található. Így Érsekcsanádon 325 ezer forintot kínálnak, Gyöngyösön 240 ezer forintot, Szegeden 250-300 ezer forintos fizetést, ugyanakkor az ács-állványozó ajánlatok többsége 100 ezer forint alatti fizetést kínál, például Budapesten a II. kerületben 65.500 forintot. Ács-állványozó állásra csaknem 50 ajánlat között válogathatnak azok, akiknek az adott ajánlat foglalkoztatási helyszíne és kereseti lehetősége elfogadható.

A lista egyébként egy debreceni burkoló ajánlattal kezdődik 72.100 forintos fizetéssel, illetve az állások szerint abc sorrendbe állított felsorolás a csegöldi zöldségtermesztői, illetve a dunakeszi zsinegelői állásokkal zár 65.500 illetve 75.000-80.000 forintos fizetésekkel. Az ajánlatok között szerepel budaörsi márkamenedzseri állás is 600-700 ezer forintos fizetéssel.

Mivel a nagy munkanélküliségű településeken általában igen alacsonyak az ingatlanárak, az alacsony munkanélküliségű területeken pedig magasak, még ha vállalnák is az álláskeresők az áttelepülést, segítség nélkül ez akkor is igen nehéz. Ezért többnyire csak a lakóhelyük környezetének álláskínálatából választanak.

A munkáltatók az önéletrajzok között válogathatnak. Ezek egy része névvel, címmel, internetes elérhetőséggel szerepel a listában. Több önéletrajznál viszont mindezt nem közlik, ezek az ajánlattevők közvetlenül nem érhetők el. Ennek oka főleg az, hogy jelenleg is dolgoznak, s nem akarják munkáltatójukat informálni álláskeresésükről.

Az oldal a munkáltatók számára is lehetőséget ad a bizonyos jellemzők szerinti csoportosított lekérdezésre. Így például az iskolai végzettség, a képzettség, a foglalkoztatás jellege, az eddigi gyakorlat, a nyelvismeret, a munkavégzés helyszíne szerinti csoportosításra. Az önéletrajzokban szerepel az elvárt fizetés mértéke is.

Az álláskeresők közül egyre többen adnak le önéletrajzot a portálnak. A múlt év novemberében például még csak 57 önéletrajz szerepelt a kínálatban, most pedig már csaknem 500. Leginkább közép- vagy felsőfokú végzettségűek közlik adataikat, iskolai és szakmai végzettségüket, és azt, hogy eddig milyen területeken szereztek szakmai gyakorlatot.

Follow hrportal_hu on Twitter