Szilágyi Katalin
Megjelent: 13 éve

Professzionális adatbázissal könnyebb a toborzás

Megújult adatbázis rendszerrel kívánja a jövőben segíteni partnerei stratégiai, üzleti céljainak megvalósítását a Work Force Személyzeti Tanácsadó Kft. Az új szoftverrel a cég munkatársainak ésszerűbbé, könnyebbé válik az adatbevitel, a szűrés és a jelöltek leválogatása.

images

A Work Force Személyzeti Tanácsadó Kft. jelenleg országos szinten mintegy 20.000 önéletrajzzal dolgozik, amelynek kezelése eddig kicsit körülményesen zajlott. A korábbi adatbázis jószerivel csak arra volt alkalmas, hogy a jelöltek adatait bevigyék, nehézkes és elavult volt a szűrés, és nélkülözött minden egyéb projektnyilvántartást és statisztikai lehetőséget is - mondta Gál Szilvia HR-tanácsadó. Tájékoztatása szerint az új rendszer semmiben nem támaszkodik a régire, teljességgel új, csak a jelöltek adatait fogják a régiből konvertálni. Arra törekedtek, hogy minél több információt helyezzenek el kevesebb helyen, a rendszer pedig átlátható és felhasználóbarát legyen. A Job4smarts Kft. által kifejlesztett új adatbázis tartalmazza a jelöltek adatait, ésszerűsítve mind az adatbevitelt, a karbantartást, a szűrést, és jelölt listák leválogatását.

Lényeges újítás a jelölt és projekt adatbázisok közötti átjárhatóság, hiszen nem csupán adatok tárolására és szűrésére, leválogatására nyújt lehetőséget, hanem arra is, hogy egy projekt kapcsán minden munkafázist ebben az adatbázisban lehessen megtenni, adminisztrálni, tárolni, karbantartani, módosítani - ismertette Gál Szilvia. Hozzátette: követni lehet az egyes projektek folyamatát, belső és az ügyfeleknek továbbítható riportokat, statisztikákat lehet készíteni. Például, ha egy pozícióra sokáig nem találnak megfelelő embert, az ügyfélnek meg tudják mondani ennek okát, és mindezt az adatbázis segítségével egyszerűen generálható riporttal tudják szemléltetni, illetve alátámasztani. Ezek ugyanakkor egyfajta piackutatásként is szolgálva pluszszolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek.

A rendszer tartalmaz egy projekt adatbázist, amelyben az aktív és a már lezárt projektek is megtalálhatóak, különféle pénzügyi vonatkozásokkal együtt. Tekintve, hogy a Work Force Személyzeti Tanácsadó Kft. országszerte 10 irodával rendelkezik, az új rendszer az irodák közötti információáramlást is segíti, így például könnyen meg lehet tudni, hogy egy jelölt versenyben van-e egy aktuális projektben, korábban állt-e már kapcsolatban a céggel, milyen benyomást szerzett róla egy tanácsadó korábbi keresés kapcsán, netán elhelyezett jelölt vagy akár időközben ügyfél lett. A rendszer két ütemben valósul meg, a jelölt és projekt adatbázist már ettől a héttől használatba veheti a cég 30 munkatársa, a statisztikai részt pedig csak egy hónap múlva.


Szilágyi Katalin
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter