Megjelent: 4 hónapja

PSZ-elnök: Karrierek törhetnek meg, ha most nem teszünk rendet!

Szabó Zsuzsa a Klubrádióban beszélt a november 30-ára szervezett tüntetésről és a tanárhiány következményeiről.

November 14-én a Pedagógus Szakszervezet vezetői voltak a Klubrádió Reggeli személy című műsorának vendégei. A műsorban szóba került a pedagógusok bére, a munkaerőhiány és a tanárok leterheltsége.

A PSZ elnöke elmondta: november 30-án tüntetésre hívják a pedagógusokat és a szülőket. „A megyei szervezeti vezetőink már javában szervezik a buszokat és az utaztatást, miközben mi tárgyalóasztal mellett ülünk az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is” – mondta Szabó Zsuzsa. Hozzátette: november 22-ig adtak határidőt a kormánynak, hogy ismerje el és teljesítse a PSZ követeléseit, többek között a béremelést, a munkaterhek csökkentését, az óraszám jelentős csökkentését és a pályakezdők támogatását.

A ma iskolása a holnap munkavállalója. Karrierek törhetnek meg, ha most nem teszünk rendet” – emelte ki a PSZ- elnök. Mint elmondta, a szakszervezet készített egy munkaterhelésre vonatkozó felmérést, amiben 4 ezer pedagógus vett részt. Az elemzés eredményét a 30-ai tüntetés után adják majd át az EMMI elnökének, Kásler Miklósnak. A munkaerőhiány kapcsán Gosztonyi Gábor alelnök azt mondta, hogy óvodapedagógusból, tanítóból, nyelvtanárból, informatikatanárból, reáltárgyat és szakmát oktató tanárból van a legnagyobb hiány. Szabó Zsuzsa szerint már az is befolyásolja egy gyerek életpályáját, ha csak egyetlen szakos tanár hiányzik egy iskolából.

A teljes beszélgetés itt érhető el.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter