kapubanner for mobile
Megjelent: 10 éve

Redőnyök szerelése házilag: meg kell próbálni!

A redőny házi szerelésével sokan nem szívesen próbálkoznak meg, pedig ha a saját kezünkbe vesszük az irányítást, súlyos tízezreket spórolhatunk meg.

A műanyag vagy alumínium redőnyök telepítése bárki számára váratlanul könnyedén elvégezhető feladat, de a kisebb javításokhoz, cserékhez sem kell feltétlenül szakembert hívni.



Mikor hívjunk mindenképpen szerelőt?



Először is tisztázzuk: az, hogy magunk végzünk el bizonyos műveleteket, nem jelenti, hogy ne tisztelnénk a redőnyös szakemberek munkáját. Vannak olyan esetek, amikor tényleg csak ők tudnak segíteni, és természetesen az ő szakértlemüknek és tapasztalatuknak köszönhető, hogy egyáltalán próbálkozni lehet azzal, hogy a saját kezünkbe vegyük az irányítást.

Érdemes szakember segítségét kérni a régi, fa-, beépített tokos redőnyök cseréjéhez. Itt a szerkezetek sokszor egészen bonyolultak, a munka pedig veszélyes is lehet, hiszen sokszor a polgári házak emeletén, az ablakban egyensúlyozva kell megoldani a le- és felszerelést.

Ha a korábbi redőnyünknek valamilyen hibája volt, szintén érdemes szakembert kérni annak kijavítására, hogy az újnál már ne keletkezzen probléma. A vakolható tokos redőnyök szintén trükkösek lehetnek, de ezek szerelésével már lényegesen könnyebb otthon is megbirkózni.

Milyen műveleteket végezhetünk el otthon, könnyedén?



Van néhány teljesen egyszerű javítás, amit bárki elvégezhet otthon. A végzáró elemek, stiftek, de még a lamellák cseréje sem boszorkányság. Ezeknek a javítását azért szokás szerelőre bízni, mert sokan nem tudják, hogy hol szerezhetik be a pótalkatrészeket. Szerencsére az interneten ma már szinte minden apróság megrendelhető. A Redőny Diszkont weboldalán például nem csak vásárolni lehet, de sokféle munkához még segédletek is találhatók.

A redőnyautomata javítása vagy a redőnymotor beszerelése is szinte gyerekjáték, ha követjük az utasításokat. Ha van egy kis gyakorlatunk a mérésben, vízszintezésben, csavarozásban, ezekkel a művelekkel néhány óra alatt végezhetünk. Az ilyen nagyobb feladatok esetén a spórolás már kézzelfogható. A megtakarított pénzt akár arra is fordíthatjuk, hogy tartósabb, időtállóbb megoldást válasszunk.

Érdekességek, kihívások, buktatók



Rengeteg apróbb baleset van, amit otthon is el lehet hárítani. Az elakadó redőnyautomata például az egyik legbosszantóbb hiba. Ha valami félrecsúszik, a fémszerkezet könnyen belevághat a gurtniba. A redőnyautomatánál általában már a szétszedés és összerakás is segít, de az automata cseréje sem boszorkányság.

Redőnygurtni szakadása esetén sem kell kétségbe esni. Az új szalag könnyen befűzhető a régi helyére. Akármilyen félelmetes is a jelenség, a hiba nem helyrehozhatatlan.

Megfelelő alkatrész-utánpótlással és minimális gyakorlattal bátran belevághatunk az otthoni redőnyszerelésbe. Gyorsan és könnyen dolgozhatunk, ráadásul rengeteg pénzt takarítunk meg a munka során.
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Új, innovatív kezdeményezés Duális egyetemi mentor programot indít a szombathelyi Schaeffler

A Schaeffler-csoport egyik legnagyobb vállalata, a Schaeffler Savaria Kft. új, innovatív projektbe kezdett. Duális egyetemi mentor programot indított a... Teljes cikk

Próbavásárlás: innovatív megoldás, amire sokan nem gondolnak, pedig lépéselőnyhöz juttathat

Próbavásárlással ma már nemcsak a kereskedelmi szolgáltatásokat lehet vizsgálni, hanem sok más szektort, így a HR területén is innovatív... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek