Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Széchenyi 2020 program: 12 milliárd humánerőforrás-fejlesztésre

A Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió 12 milliárd forintos támogatásával szociális humánerőforrás-fejlesztési programot indított a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság konzorciuma - tájékoztatta az NRSZH az MTI-t.

images

images

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program részeként 47 hónap alatt 72 ezer, a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban dolgozó szakembernek lesz lehetősége részt venni térítésmentes képzéseken - tartalmazza a kommüniké.

A projekt magában foglalja a szociális életpályamodell kidolgozását is - teszik hozzá.

A kormány szándékával megegyezően mindennek az a célja, hogy a minőségi közszolgáltatásokhoz való jobb hozzáférés részeként javuljon a szolgáltatások elérhetősége, a közszolgáltatásokat nyújtó humán erőforrás minősége, csökkenjen a munkaerőhiány, illetve hatékonyabbá váljon az ellátások megszervezése.

A közlés szerint, a képzések között nevelőszülő képzés, egy vezetőképzési program kidolgozása is helyet kap, illetve felülvizsgálják, korszerűsítik egyes OKJ-s képzések szakmai tartalmát.

A projekt további lényeges célja az ágazatban dolgozó szakemberek mentálhigiénés támogatásának biztosítása is, ezért 15 ezer szakember számára nyílik lehetőség szupervíziós és esetmegbeszélő csoportokon való ingyenes részvételre.

A program, Közép-Magyarországon kívül hat régiójában valósul meg, ezért az országos szintű képzésszervezést a budapesti központ mellett további hét helyszínen - Szeged, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Miskolc, Veszprém, Debrecen - dolgozó munkatársak segítik - olvasható a közleményben.

MTI
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter