Megjelent: 8 éve

Szeretjük, ha képez minket a munkaadónk

images

images

Európa munkavállalói egyre inkább átveszik az irányítást saját szakmai képzésük és ismereteik bővítése, készségeik fejlesztése felett, hogy hatékonyabban menedzselhessék karrierjük alakulását és megőrizzék versenyképességüket a kihívásokkal teli munkaerőpiacon - erről tanúskodnak a Kelly Global Workforce Index (KGWI) felmérés legfrissebb eredményei.

A felmérésből az is kiderül, hogy a dolgozóik képzésébe fektető munkaadók nem csupán a produktivitás növekedéséből profitálnak, de a képzett munkaerő megtartására is nagyobb esélyük van.

A felmérésben 31 ország, több mint 122.000 dolgozója vett részt, köztük 4700 magyar válaszadó.

A felmérésben résztvevő európai válaszadók több mint fele (59 százalék) aktívan keresi, de legalábbis fontolgatja valamilyen kiegészítő oktatás vagy továbbképzés lehetőségét, a magyar válaszadók esetében ez az arány 74 százalék.

A megkérdezettek csaknem fele (49 százalék) leginkább azért venne részt valamilyen (tovább)képzésben, hogy nagyobb esélye legyen egy előléptetésre jelenlegi munkahelyén, és csak kisebb hányadukat motiválja a munkahelyváltás vagy a saját vállalkozás indítása.

Egyes sztereotípiákra rácáfolva az Y generációhoz tartozó munkavállalók körében a legnagyobb a valószínűsége annak, hogy hűségesek maradnak munkáltatójukhoz: 60 százalékukat motiválja a vágy, hogy jelenlegi pozíciójukban jussanak előre, miközben az X generáció tagjai körében ez az arány 45 százalék, az ún. "baby boomer" generáció esetében pedig csak 30 százalék.

A tervezett tudásbővítés terén Oroszország jár az élen, ahol a megkérdezettek 92 százaléka kíván valamilyen képzésben részt venni; az élbolyba tartozik még Belgium (75 százalék), Magyarország (74 százalék) valamint Írország (71 százalék).

A felmérés magyar eredményei emellett azt is mutatják, hogy a válaszadók kétharmada szerint az ismeretek bővítésének leghatékonyabb módja a munkavégzés közben történő tapasztalatszerzés, és csak ezt követi a továbbképzés, a különböző szemináriumok, valamilyen szakmai minősítés vagy oklevél megszerzése illetve a mentorálás.

A munkáltató által a munkahelyen biztosított képzés jelentős elfogadottságnak örvend: a válaszadók 60 százaléka szerint ez a tudásbővítés és készségfejlesztés hatékony módja.

Az eredményes munkavégzéshez leginkább elengedhetetlennek tartott képességek, készségek az együttműködés/csapatmunka (77 százalék), az értő figyelem (74 százalék), a szervezettség/odafigyelés a részletekre (70 százalék), valamint a szóbeli kommunikáció (68 százalék).

Németország és Dánia munkavállalói körében a legmagasabb azok aránya, akik szívesen kipróbálnák magukat egy új területen.

Európai viszonylatban a válaszadók több mint fele (52 százalék) úgy véli, két nyelv anyanyelvi szintű ismerete az eredményes munkavégzés előfeltétele, a leginkább preferált nyelvek pedig az angol, a francia és a német. Magyarországon a válaszadók mindössze 38 százaléka gondolja úgy, hogy szükséges 2 nyelv anyanyelvi szintű ismerete az eredményes munkavégzéshez; preferált nyelvnek pedig az angol és a német számít, a kérdőív kitöltői szerint.

Kelly Services
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mélypontra zuhant a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Drasztikusan csökkent a nyelvvizsgát tett fiatalok száma tavaly. Míg 2019-ben a 14-19 éves korosztályból csaknem 62 ezren szereztek nyelvvizsga... Teljes cikk

Százmilliárd forintból tízezer Kárpát-medencei diákot képez az MCC

Infrastrukturális fejlesztésekre, tízezer Kárpát-medencei fiatal megfelelő képzéséhez szükséges intézmények építésére és felújítására... Teljes cikk

77 országból érkeznek hallgatók magyar egyetemekre

Magyarország továbbra is rendkívül vonzó a külföldi diákok körében, "az idén nyolc újabb országgal kötöttünk megállapodást, így már 77... Teljes cikk