Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Teljes érdektelenség a Mobilitás program iránt

Június 1-jétől lehet pályázni a vissza nem térítendő támogatásra, de eddig mindössze négyen igényeltek a pénzből. A szakmai szervezetek vezetői hasonlóképpen magyarázzák a Mobilitás program iránti csekély érdeklődést, s egyetértenek: a program ebben a formában nem oldja meg az állásukat veszített egészségügyi dolgozók tömegének problémáját.

Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke például arra hívta fel a figyelmet, hogy a támogatás összege alacsony, a pénzből ugyanis személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást is vonnak, így az érintettek a vártnak csak körülbelül a felét kapják kézhez. Ráadásul sokakat kizártak a jogosultak közül. Nem igényelhetnek támogatást például azok, akik fekvőbeteg-ellátó intézményben dolgoztak ugyan, de nem orvosként vagy szakdolgozóként.

A Magyar Nemzet cikke szerint kimaradnak a lehetőségből azok is, akik az országnak olyan pontjára költöznének, ahol magasabb az életszínvonal, mint eddigi lakóhelyükön.

Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója azt kifogásolta, hogy nem kaphatnak a pénzből azok sem, akik olyan gyógyintézetbe mennének dolgozni, amely gazdasági társaság formájában vagy egyházi fenntartásban működik. A pályázat feltétele ugyanis, hogy a munkavállaló közalkalmazott legyen - olvasható a lapban.


Follow hrportal_hu on Twitter