Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Több szakképzett munkaerőre lenne szükség

Az idei évet borúlátóan várják a Magyarországon tevékenykedő német vállalatok, a befektetési és kereskedelmi kedv növekedési üteme azért stabil maradt - állapítja meg a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2007-es konjunktúrajelentése. A cégek a munkapiacot érintő kérdések többségével elégedettek voltak, de hiányolják a szakképzett munkaerőt.

images

images

A külföldi közvetlen befektetéseknél sem csökkent az eddigi érdeklődés: 1,3 milliárd euró értékű tőke áramlott be az országba. A vállalatok többsége a kormányzat legsürgetőbb feladatának a kiszámítható gazdaságpolitika és egy átláthatóbb adórendszer megteremtését nevezte.

Az államháztartás helyzetére és a bürokrácia mértékére vonatkozó tavalyi kritikáknál már kedvezőbb a megítélés, és a munkapiacot érintő kérdések többségével is elégedettek voltak. A termelékenység, a képzettségi színvonal és a teljesítményorientáltság megítélése továbbra is kedvező, a szakképzett munkaerő kínálata azonban csökkent, míg a munkaköltségek 7 euró körüli értékre növekedtek, ami a régióban a legmagasabb szint.

Napi Gazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter