Megjelent: 13 éve

Több szakképzett munkaerőre lenne szükség

Az idei évet borúlátóan várják a Magyarországon tevékenykedő német vállalatok, a befektetési és kereskedelmi kedv növekedési üteme azért stabil maradt - állapítja meg a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2007-es konjunktúrajelentése. A cégek a munkapiacot érintő kérdések többségével elégedettek voltak, de hiányolják a szakképzett munkaerőt.

images

images

A külföldi közvetlen befektetéseknél sem csökkent az eddigi érdeklődés: 1,3 milliárd euró értékű tőke áramlott be az országba. A vállalatok többsége a kormányzat legsürgetőbb feladatának a kiszámítható gazdaságpolitika és egy átláthatóbb adórendszer megteremtését nevezte.

Az államháztartás helyzetére és a bürokrácia mértékére vonatkozó tavalyi kritikáknál már kedvezőbb a megítélés, és a munkapiacot érintő kérdések többségével is elégedettek voltak. A termelékenység, a képzettségi színvonal és a teljesítményorientáltság megítélése továbbra is kedvező, a szakképzett munkaerő kínálata azonban csökkent, míg a munkaköltségek 7 euró körüli értékre növekedtek, ami a régióban a legmagasabb szint.

Napi Gazdaság
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter