Megjelent: 2 hónapja

Topmenedzserből lett sajtkészítő Reményik Kálmán - startol podcastunk

Indul a HR Portál Karrierváltás & Sabbatical című podcastja. Az első részben Reményik Kálmánt mutatjuk be, aki a kétezres évek elején még egy állami vállalat vezérigazgatója volt, most a Balaton-felvidéken saját sajtmanufaktúráját üzemelteti. "Mindenki keresse azt, ami boldoggá teszi és legyen bátor!" - üzeni a munkahelyükön elégedetleneknek. Aki kérdez: Hadobás Bernadett.

images

Reményik Kálmán közgazdászként végzett, majd népművelőként helyezkedett el. 1991-1995 között adótanácsadói, adószakértői és könyvvizsgálói képesítéseket szerzett. Topmenedzser pozíciókban dolgozott többek között a Diego szőnyegkereskedés, az Orex (óra-ékszer), valamint a Nemzeti Infrastruktúrális Fejlesztő Zrt.-nél 2010-ig. Ma a Vászolyi Sajtmanufaktúra tulajdonosa, ahol ő maga készíti a sajtjait.

Néhány mozaikkocka a beszélgetésből

A pályaválasztási tanácsadó is azt mondta: „Ha valaki a közgázt végzi, abból még lehet bármi is.” Így aztán lettem is.    
     
Bárhova sodorja az embert az élet, ha az a termék vagy szolgáltatás, amivel foglalkozik, közel tud kerülni a szívéhez, akkor az azzal kapcsolatos tudnivalókat meg tudja tanulni és a későbbiekben hasznosítani tudja. A mai napig el tudom mondani, hogy nagyjából hogyan készülnek a szőnyegek.
         
Bennem egy szebb kép él a vezetői működésemről, mint amit megtapasztalnak a közvetlen környezetemben.
         
Azt meg kell tanulni felsővezetőként, első számú vezetőként, hogy nem mindig fog az ember őszinte visszajelzésekkel találkozni. Olyan vállalati kultúra, ahol ez teljesen ki tud teljesedni, olyan nem is tudom, hogy Magyarországon létezik-e.
         
Hogyan élte meg, amikor 2010-ben elbocsájtották? Az ember marha pipa lesz, mert igazságtalanság éri.  
     
Vászolyról: A hely szelleme nagyon megfogott. Ezért azt gondoltam, hogy az egyik nagyon fontos paraméter, amikor az új, olyan aktivitást keresem, amit szeretni fogok, ahhoz legalább a hely meg van már, mert a helyet szeretni fogom.
         
A sajtot mindig imádtam. Nyugat Európában hátizsákos turisták voltunk a feleségemmel, hazafelé a vámosokat azzal kápráztattuk, hogy olykor 10-15 nejlonba csomagolt sajtot emeltek ki a hátizsákomból a határon.
         
Egyszer Gere Attila mondta nekem, hogy azért arra ügyelj, hogy érdemes néha megkóstolni mások sajtját is, mielőtt az ember marha elégedett lesz a sajátjával. Tehát kell a külső visszajelzés is. De hiába van egy külső visszajelzés, ha én azt gondolom, hogy     szerintem ebben több van, én még jobbat tudnék csinálni.
         
Elkészítettem ma tizenkét guriga sajtot és két hónap múlva, amikor felvágjuk fog kiderülni, hogy ez vajon milyen lett. Ennek a folyamatnak van egy nagyon sajátos izgalma és adrenalin lökete.
         
Nagyon rossz szemmel tekintek azokra, akik úgy lépnek be egy piaci szegmensbe a többiek közé, hogy nekik a pénz nem számít. Merthogy tönkre teszik a többieket, egy piaci szegmenst vágnak agyon.

A nyitóképen Reményik Kálmán

 

  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter