HR tanácsadóból dietetikus: így váltott karriert Soltész Erzsébet
Soltész Erzsébet a Corvinuson szerzett HR diplomát, sok éven át dolgozott HR és a HR-t támogató szoftverek tanácsadásával. Majd lelkes önkéntesből vált az Egy Csepp Figyelem Alapítvány oszlopos tagjává, és dietetikusként folytatta. Most már saját vállalkozásban. Karrierváltás & Sabbatical podcastunkban arról is beszél, hogyan lehet alkalmazottból vállalkozóvá válni, milyen készségek kellenek önmagunk felépítéséhez.
Soltész Erzsébet fő szakmai érdeklődési köre: a bél mikrobiom egyensúlyát támogató táplálkozás, amelynek egyik fő pillére az élelmi rostokban gazdag étrend.
Beszél dietetikus munkájáról, elmondta, hogyan merte meglépni a váltást és hagyta ott első szakmáját, a HR tanácsadást.
Elárulja azt is, hogy milyen történet köti Erős Antóniához és az Egy Csepp Figyelem Alapítványhoz?
Erzsébet ad táplálkozási tanácsokat is a beszélgetésben.
A vállalkozói váltásról elmondja, hogy verejtékes egy brand felépítése. Ne mindenhez akarjunk érteni és ami speciális tudás - online marketing, PR - azt bízzuk szakemberekre. A legfontosabb azonban a unique selling point megtalálása, mi az, amiben egyedi vagyok.
Hallgasd meg Soltész Erzsébet sztoriját:
Szerkesztő- műsorvezető: Hadobás Bernadett
Karrierváltás & Sabbatical című podcastunk korábbi részei:
1. Topmenedzserből sajtkészítő - Reményik Kálmán
2. Budapesti multiból vállalkozó Spanyolországban - Gódor Eszter
3. Karrierváltás 22 év Mercedes után - Kozári Edina
4. A 12 hónapos sabbatical leave - Barhács Csaba
5. Váltás 22 év papi szolgálat után - Füzes Ádám
A nyitóképen Soltész Erzsébet (fotó: Kaszás Gergő, BOOOK Kiadó)