kapubanner for mobile
Megjelent: 3 hónapja

Újra pályázhatnak az általános iskolák a High-Tech Suli programban

Újra pályázhatnak az általános iskolák a High-Tech Suli programban elérhető, 200 millió forint értékű támogatásra - közölte a programot létrehozó Mészáros Csoport csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, idén újabb 5 intézmény csatlakozhat a programhoz, és ezzel együtt 39 iskola diákjai élvezhetik már a minden igényt kielégítő, digitális tanterem adta lehetőségeket. A közlemény szerint Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke a program közösségi oldalán közzétett videóban jelentette be, hogy pályázat útján egyenként 40 millió forint értékű fejlesztéshez juthatnak hozzá a nyertes intézmények, és ezzel újabb iskolák csatlakozhatnak a High-Tech Suli közösséghez.

Hangsúlyozták: a Mészáros Csoport által létrehozott programban részt vevő iskolák immár több éves tapasztalattal rendelkeznek, és mára egy tudásmegosztáson alapuló közösséggé fejlődtek, amely egyre vonzóbb az innovatív, fejlődésre nyitott köznevelési intézmények számára.

A közleményben Horváth Ádámot, a program szakmai vezetőjét idézve azt írták, "az elmúlt évek tapasztalatai segítenek abban, hogy a korábban csatlakozott intézményeket folyamatosan fejlesszük, de abban is, hogy az újabb pályázatokat finomhangoljuk annak érdekében, hogy minél jobban hasznosuljanak az elnyerhető eszközök, és az iskolák minél gördülékenyebben be tudják építeni a hétköznapjaikba az új módszertanokat". A program különösen népszerű a szülők körében, és a számok azt mutatják, hogy a pályázaton nyertes iskolákban folyamatosan emelkedik az oda jelentkező tanulók száma - tette hozzá Horváth Ádám.

A tájékoztatás szerint a támogatás révén az iskola által kijelölt terem felújításon esik át, és olyan eszközök kapnak helyet benne, mint az interaktív panel, laptopok, MakeBlock robotkészlet, Micro:bit készlet, Maker's Red Box tananyagcsomag, lézervágó vagy 3D nyomtató.

Mint írták, a High-Tech Suli program nemcsak új eszközöket ad, hanem olyan kompetenciák fejlesztésének a lehetőségét, amelyekre másként talán nem is lenne esély, de hatalmas segítséget jelentenek majd az életben, a munkaerőpiaci elhelyezkedésben és a tanulók jövőre való felkészítésében.

A digitális teremhez szükséges eszközökön, illetve a féléves képzésen kívül a tanárok többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek.

A pályázatot február 11-ig nyújthatják be az intézmények, a termek felszerelése és a program indulása várhatóan még az idei tanévben megtörténik - ismertették.

A részletek megtalálhatók a hightechsuli.hu oldalon - olvasható a közleményben.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Általános iskolásoknak nyújt egyedülálló képzést a neves tehetségprogram

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjára (FIT) június 30-ig lehet jelentkezni Kárpát-medence-szerte huszonhét helyszínen a most... Teljes cikk

Magyarország kiemelkedő üzletembereit díjazza az EY

Az EY az Év Üzletembere díjra augusztus 10-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Képzési programot hirdet az EU újságíró-hallgatók és fiatal újságírók számára

Az érdeklődők általános újságírás, sajtófotó és videós újságírás kategóriában pályázhatnak a felhívásra. Teljes cikk